DOCUMENT EXPLOZIV: Procuroarea de la Inspecția Judiciară care vrea să o apere pe Kovesi implicată în urmărirea magistraților de către SIPA: DOSARUL LELE PANAIT

0

Controlul făcut la DNA a declanşat un scandal în Inspecţia Judiciară, inspectorii sesizând CSM. Un memoriu a fost făcut chiar de Elena Rădescu, şeful echipei de control, care acuză conducerea instituţiei de implicare nelegală în verificări.

Elena Rădescu a fost implicată în multe cazuri controversate. Ea apare în cazul Alexandru Lele-Panait.

În cazul lui Lele, procurorul general de la aceea vreme, Tănase Joița, a trimis o scrisoare șefului SRI pentru desemnarea unui ofițer care să se ocupe de suspiciunile la adresa unor justițiabili din județul Bihor sub pretextul că ar avea legături cu cetățeni arabi și că ar fi fost un caz de siguranță națională, nefiind probat nimic în final.

A urmat mai apoi un document scris olograf privind modalitatea de lucru.

Pe notă apare și numele persoanei care se ocupa de operațiune: Elena Rădescu, actualul procuror inspector, Direcția inspecție pentru procurori de la Inspecția Judiciară. Ea a lucrat și la PNA, actualul DNA.

Elena Rădescu mergea în penitenciare. de unde obținea informații și colaborare, a afirmat recent Lele.

CITIȚI ȘI: EXPLOZIV/PENTRU PRIMA DATĂ DOCUMENTE SIPA: Cine se ocupa și numele unui procuror implicat cu o funcție importantă astăzi/ SRI, Doi și un sfert- IMPLICAȚI