spot_img
22.2 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăDezvaluiriDOCUMENT BOMBĂ/ Un agent filo rus, reinventat după intrarea României în NATO...

DOCUMENT BOMBĂ/ Un agent filo rus, reinventat după intrarea României în NATO să monitorizeze sindicatele/ MIRCEA DOGARU, RECRUTAT DE SERVICIILE SECRETE MILITARE ÎN ACȚIUNEA „SINDICATUL: În scopul realizării controlului operativ al viitoarelor structuri sindicale care urmează a se inființa în România

-

Intr-o notă din data de 4 noiembrie 2004 a serviciilor secrete militare se precizează că Mircea Dogaru, actualul președinte al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă și în Retragere, a fost recrutat in luna mai anului 2000 pentru incadrarea in cadrul Direcției de Siguranță Militară pentru a controla acțiunea de inființare a sindicatelor care urmează să fie organizate în România, după NOIEMBRIE 2004.

- Reclama -

Mircea-DogaruAnterior, Dogaru a fost agent al Securității și al SRI, conform documentului.

- Advertisement -

DOGARU000Este unul din primele documente care atestă că Poliția Politică a existat în România și după anul 2000, cu scopul de infiltrare a sindicatelor, lucru care s-a și întâmplat de altfel. Documentul a fost publicat de ziuanews.ro.

Mai mult, documentul este datat după intrarea României în NATO, noiembrie 2004, ceea ce pune mari semne de întrebare, mai ales că Mircea Dogaru a apărut în multe acțiuni ca propagandist al Rusiei.

- Advertisement -

Mai mult, acțiunea era controlată de Directia de Siguranta Militară, așa cum reiese din document.

CITIȚI ȘI:Robert Turcescu: Troc mizerabil Gabriel Oprea-PNL si omul lui Putin/ MRU contra pensii pentru tovarasii lui Dogaru, omul Rusiei

SRIDin document reiese că Dogaru a fost agent al Securității, mai apoi al SRI, care l-a predat în 1999 serviciului secret al Armatei.
In finalul acelei note se subliniaza ca „In baza datelor din dosarul de agent al acestuia, propunem supunerea spre aprobare sefului DGIA, pentru dirijarea col. Mircea Dogaru in indeplinirea masurilor din Actiunea „SINDICATUL”, in scopul realizarii controlului operativ al viitoarelor structuri sindicale care urmeaza a se infiinta in Romania”.

dgiaUlterior, prin anul 2010, colonelul in rezerva Mircea Dogaru infiinteaza Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă și în Retragere, structura sindicala unde el este presedinte si la ora actuala.

DogaruIn aceea nota se precizeaza ca despre col. Mircea Dogaru, sef birou in cadrul Sectiei Contracararea Dezinformarii si Protectiei Imaginii Armatei/ Directia Siguranta Militara, se cunosc o serie de aspecte de interes. Printre aceste se numara faptul ca „In cursul anului 1989, cand activa ca militar in cadrul Centrului de Cercetari de Istorie si Teorie Militara, a fost recrutat de catre fostele organe de securitate ale Directiei a IV-a Contrainformati si dirijat pe langa atasatul militar al fostei Ambasade URSS la Bucuresti (la aceea data), lt.col Serghei Cernomaz”.

CITIȚI ȘI:Hackerii au spart e-mailul ideologului Kremlinului: NUMELE DIN ROMÂNIA

Tot in acea nota se mentioneaza ca „In cursul lunii mai a anului 2000, la ordinul sefului D.S.M. (Directia Siguranta Militara), la acea data, gl.bg Nicolescu Gheorghe, au fost initiate demersurile specifice pentru incadrarea col. Mircea Dogaru in cadrul DSM. Pe toata perioada cat a activat in cadrul DSM, col. Mircea Dogaru s-a remarcat in mod deosebit prin informatiile furnizate cu privire la actiuni ostile intreprinse de fostii colegi ai acestuia, cunoscuti sau semnalati cu contacte neoficiale cu cetateni straini ori care denigrau institutia militara”.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img