spot_img
16.8 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăhighlightGuvernul NU mai condiționează alocația pentru familie de plata taxelor și impozitelor

Guvernul NU mai condiționează alocația pentru familie de plata taxelor și impozitelor

-

Acordarea alocației pentru susținerea familiei, de care beneficiază familiile cu venituri reduse care au copii în întreținere, nu va mai fi condiționată de plata impozitelor și taxelor locale pentru bunurile pe care le dețin în proprietate, a stabilit Guvernul marți printr-o ordonanță de urgență.

„Potrivit legislației în vigoare, familiile care beneficiază de alocația de susținere au obligația achitării taxelor și impozitelor locale până la 31 martie a fiecărui an, în caz contrar fiind suspendată plata acesteia. Începând cu aprilie 2016, pentru circa 3.100 de familii beneficiare a fost suspendată plata alocației pentru susținerea familiei din cauza faptului că nu și-au îndeplinit obligația plății impozitelor și taxelor locale. Aceste familii sunt expuse riscului de excluziune socială, considerent pentru care Guvernul a decis să nu mai condiționeze plata acestei alocații pentru susținerea familiei de achitarea impozitelor și taxelor locale”, se arată într-un comunicat al Executivului, remis AGERPRES.

- Advertisement -

Conform sursei citate, actul normativ adoptat marți mai stabilește că plățile vor fi reluate din oficiu pentru familiile cărora le-a fost sistat acest drept, inclusiv pentru perioada în care alocația pentru susținerea familiei a fost suspendată.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img