spot_img
3.8 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizePremierul sârb: În cazul Serbiei se încalcă brutal principiile Cartei ONU

Premierul sârb: În cazul Serbiei se încalcă brutal principiile Cartei ONU

-

Premierul Serbiei, Ana Brnabić, a declarat că „provocările cu care se confruntă astăzi Serbia noastră sunt cumplite, cele mai grele din 1999” și că „în cazul Serbiei se încalcă brutal principiile Cartei ONU”.

- Reclama -

„Încălcarea Cartei ONU și a principiilor dreptului internațional era și atunci clară celor care doreau să vadă și să înțeleagă că s-a deschis Cutia Pandorei. Interpretarea selectivă a dreptului internațional a condus la ceea ce trăim astăzi” – a declarat Brnabić, adăugând că „presiunile la care este supusă astăzi Serbia sunt direct proporționale cu ipocrizia marilor puteri, care le exercită”. Potrivit lui Brnabić, „conștiința Serbiei este liniștită deoarece nu amenință pe nimeni, respectă dreptul internațional și nu îl interpretează de la caz la caz, folosind dublul standard”. „Politica noastră externă se bazează pe două principii. Unu, ducem o politică independentă în conformitate cu interesele naționale și de stat și doi, politica noastră se bazează pe dreptul internațional, principiile Cartei ONU și nu o facem selectiv” – a declarat Brnabić, adăugând că „neselectiv înseamnă că integritatea teritorială a statelor recunoscute este inviolabilă și nu poate fi încălcată într-un caz și acceptată în alt caz”.

Brnabić a subliniat că neselectiv înseamnă „că atacul sub orice pretext asupra unui stat recunoscut, fără o hotărâre a Consiliului de Securitate ONU este agresiune și încălcare brutală a principiilor fundamentale ale ordinii internaționale”. „Nu ne uităm în curțile altora, nu acționăm în spatele nimănui și îi ajutăm pe toți cum putem. Suntem angajați în menținerea păcii și consolidarea cooperării regionale, iar inițiativa Balcanii deschiși este cel mai bun exemplu” – a subliniat Brnabić

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img