spot_img
-1.2 C
București
miercuri, februarie 1, 2023
AcasăAnalizeDie Welt: Când vorbim despre mafie, ar trebui să ne gândim mai...

Die Welt: Când vorbim despre mafie, ar trebui să ne gândim mai degrabă la Napoli și Palermo (fac parte din Schengen) decât la București și Sofia. Dacă ar obține profitul traficanților din porturile Anvers și Rotterdam, Balcanii s-ar transforma într-o înfloritoare Elveție

-

„În cazul unor națiuni cum sunt Bulgaria sau România, mulți europeni se gândesc la criminalitate și corupție. Nu este complet greșit. Dar asta ține mai mult de sistemul judiciar de acolo și de partidele adesea corupte. Respingerea bulgarilor și a românilor este un mesaj pur politic, în detrimentul unor națiuni care, pe de o parte, beneficiază de Uniunea Europeană, dar care, prin șomaj și migrație în Vestul mai bogat, plătesc un preț nu foarte mic pentru a fi europeni.Cine – cum a făcut Austria – acuză România și Bulgaria pentru fluxul de migranți de pe ruta balcanică, ignoră cu rea-credință faptul că cea mai importantă poartă de intrare, Grecia, este de mult timp în zona Schengen. Când vorbim despre mafie, ar trebui să ne gândim mai degrabă la Napoli și Palermo (fac parte din Schengen) decât la București și Sofia, scrie ziarul german Die Welt.

- Reclama -

Dacă ar obține profitul traficanților din porturile Anvers și Rotterdam, Balcanii s-ar transforma într-o înfloritoare Elveție. Ar cam trebui să ia sfârșit obiceiul de a arăta către rudele mai sărace din Est și a da vina pe ele pentru a acoperi crizele statului de drept din Vestul Uniunii Europene”, conchide jurnalistul Dirk Schümer, autorul comentariului din paginile ziarului conservator german Die Welt.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img