spot_img
28.6 C
București
marți, septembrie 26, 2023
AcasăDezvaluiriDEZVĂLUIRILE JURNALIȘTILOR CARE L-AU PRINS CU PANTALONII ÎN VINE PE ȘEFUL CJ...

DEZVĂLUIRILE JURNALIȘTILOR CARE L-AU PRINS CU PANTALONII ÎN VINE PE ȘEFUL CJ ARGEȘ

-

Jurnaliștii de la Ziarul Ancheta din Pitești care în urmă cu o săptămână au publicat mesajele porno transmise de șeful CJ Argeș, Florin Tecău, unei tinere pe care vroia să o agațe pe facebook, fac noi dezvăluiri în numărul apărut luni. Sub semnătura Cameliei Bădulescu, directorul săptămânalului Ancheta, se fac precizări privind amenințările la adresa redactorilor ziarului.
tecau_9757a25379549014dda51b073e150652

- Reclama -

Publicăm integral punctul de vedere al Cameliei Bădulescu:
Haideţi să vorbim despre presiuni, domnule Tecău!
Despre presiunile la adresa copilului meu!

În momentul în care îţi asumi conducerea unui ziar de investigaţii nu ai voie să te plângi că eşti stresat, că eşti presionat sau că eşti ameninţat. Mi se pare sub demnitatea mea ca om de presă şi mult sub ceea ce vreau să reprezint în faţa echipei mele. De aceea nu am făcut-o de la începutul subiectului Tecău până acum.
Din clipa în care Curierul Zilei a promovat subiectul dezvăluirilor din Ancheta, mi-am repetat de o sută de ori teoria de mai sus. Teorie învăţată dur în 14 ani de presă. Nu mi-am repetat-o degeaba, dar nici nu mi s-a părut firesc să semnalizez în spaţiul public ce ni s-a întâmplat în aceste zile.
În poziţia sa publică, preşedintele Tecău a insinuat că domnia sa este supus unor presiuni enorme de când a început promovarea subiectului. Nu cred – logic şi omeneşte- că le poate imputa echipei Ancheta.
Am făcut tot posibilul să protejăm dezvăluirile, să nu fie cunoscută identitatea omului politic până la ieşirea ziarului pe piaţă, iar cu domnul Tecău nu a luat nimeni legătura sub nicio formă de comunicare.
Violul pe care l-a strigat preşedintele CJ este unul la fel de virtual ca relaţiile pe care le întreţine. Dar a fost comunicarea pe care domnia sa a ales-o şi nu mai e treaba mea să o comentez.
A făcut deja toată impresia artistică pe care putea să o facă. Publicul, colegii de partid şi oamenii apropiaţi lui ştiu limpede care este adevărul în cazul Tecău. Şi, mai presus de ei, domnia sa ştie.
arges15b
Având în vedere speculaţiile create în mediul public după declaraţia de presă a preşedintelui CJ, cred că sunt însă necesare următoarele precizări:
1. Nimeni din echipa Ancheta nu a luat legătura cu domnul Tecău pe marginea acestui subiect.
2. Din ziua promovării subiectului, domnul Tecău a încercat, pe diferite căi – demonstrabile – să afle dacă el este personajul politic la care se facea referire în promo. Ce spune faptul că domnul Tecău s-a simţit din primele ore cu musca pe căciulă, fără ca cineva să fi pomenit oriunde numele politicianului şi când la bursa pariurilor erau alte nume? Domnia sa ştia tot ce era de ştiut despre ce face pe Facebook şi despre propriul comportament.
3. În aceeaşi zi şi-a anunţat colegii şi inclusiv pe premierul Ponta (aspect menţionat nu în presa de azi, ci în ediţia de luni a săptămânalului Ancheta, pagina 2) că el este personajul politic, că se aşteaptă la lucruri foarte grave şi că bănuieşte că este vorba de o femeie cu care are o poveste de şase luni. O femeie pe care cineva din partid a găsit-o şi a dus-o la presă. Două aspecte importante: 1. Era, evident, vorba de altă femeie. 2. Nu ştia nimic din redacţia Ancheta, altfel nu le-ar fi vorbit despre o femeie reală, ci despre un material făcut de jurnalişti.
ARGES17
4. Florin Tecău nu a fost ademenit într-o capcană. A agăţat din propria iniţiativă un profil de Facebook şi a insistat la femeia respectivă vreme de o lună cu mesaje şi fotografii.
Tot ce i se întâmplă şi-a făcut cu mâna lui. Nu cu mâna partidului, a colegilor pe care îi sacrifică astăzi, ca un adevărat lider, pentru o problemă personală, şi nu politică.
La fel de hilară este sugestia că ar fi mâna unor misterioşi adversari politici. Nu are niciunul în Argeş. Mai rămâne să spună că l-a pus Băsescu să agăţe femei pe Facebook. Sau că PSD i-a dat ordin să … mult şi des, iar el a făcut-o rar şi puţin.
5. Ni s-a reproşat că nu am protejat-o pe soţia preşedintelui Tecău. Ca femeie, m-am gândit sincer, de multe ori, la ce-o fi în sufletul doamnei Tecău, care chiar este o doamnă. Dar nu jurnaliştii din Argeş, ci soţul ei era cel care trebuia să o protejeze, când stătea noaptea pe telefoane şi făcea sex virtual cu alte femei.
6. Nu a fost nicio înscenare, niciun complot mondial, nicio făcătură mizerabilă de presă. Niciun coleg de-ai domnului Tecău şi niciun adversar politic nu a ştiut de acest subiect de presă până când el nu s-a demascat în faţa lor. În subiect este preşedintele CJ, în splendoarea lui, pe mintea şi mesajele lui, având un comportament care face de ruşine ideea de om politic.
arges12b
7. Strategiile privind negarea (pe care, foarte important, nici măcar nu a făcut-o) sunt învechite (modelul decredibilizării sursei) şi/sau hilare.
Nu, pozele selfie nu sunt de la mare decât dacă face plajă în cameră. Sau dacă obişnuieşte – având în vedere restul fotografiilor trimise – să facă plajă şi la nudişti.
Nu, nu i-a furat nimeni telefonul vreme de trei săptămâni pentru că – întâmplător – pe telefonul acela a vorbit cu mulţi oameni, inclusiv jurnalişti, în perioada respectivă.
Nu, nu este victima unei înscenări pentru că nimeni nu i-a ţinut pistolul la tâmplă să agaţe femei şi să le trimită mesaje porcoase.
8. Aşteptăm cu mare interes şi deschidere orice acţiune în instanţă a domnului Tecău şi garantăm accesul nelimitat al publicului argeşean la desfăşurarea întregului proces. Dacă domnia sa poate să conteste faptul că el este artizanul discuţiilor purtate, de la desfăşurătoarele convorbirilor telefonice de pe numărul CJ la expertize… anatomice, orice probă va fi solicitată şi folosită pentru a demonstra veridicitatea materialului.
ARGES8

Şi acum, după aceste precizări necesare publicului, să vorbim despre presiuni, domnule Tecău!
Să vorbim despre eforturile disperate pe care le-aţi făcut în cursul zilei de vineri pentru a afla, întâi, dacă dumneavoastră sunteţi protagonistul subiectului şi – mai apoi – pentru a opri difuzarea lui cu orice preţ. Răspunsul redacţiei a fost inevitabil: „Nu se discută pe acest subiect!”. Va veni demonstraţia.
Să vorbim despre cum oamenii din cercul dumneavoastră au sunat să oprească tirajul Ancheta, s-au interesat de firmele de difuzare şi de soarta jurnaliştilor de la Ancheta. Va veni demonstraţia.
Să vorbim despre ameninţările la adresa copiilor noştri lansate pe acest subiect de o prietenă a dumneavoastră şi despre ameninţările cu moartea, incendierile şi interlopii din Piteşti pe care le-a făcut fiul dumneavoastră. Va veni demonstraţia.
arges12b
Să vorbim despre presiunile puse permanent asupra mea prin orchestrarea unei campanii de denigrare lansate prin oamenii apropiaţi dumneavoastră. Prin conturi fictive de Facebook create duminică seara înainte de apariţia subiectului, prin postări în spaţiul public şi prin materiale de presă despre care am fost anunţată în prealabil ca să bat în retragere. Asta se cheamă şantaj. Va veni demonstraţia.
Despre josnicia pe care aţi demonstrat-o ca bărbat şi om politic încercând să faceţi astea unei jurnaliste şi unui ziar.
Mi-am purtat războaiele de presă, domnule Tecău, cu bărbaţi adevăraţi, în faţa cărora încă vă îngălbeniţi de câte ori intră în aceeaşi încăpere. Cu ei puteai să lupţi bărbăteşte. Cu dumnevoastră – doar puţin şi rar.
Iar eu şi echipa săptămânalului Ancheta nu ne lăsăm intimidaţi de acţiuni de denigrare şi de presiunile pe care le faceţi.
Bărbăteşte. Pentru că, vedeţi dumneavoastră, diferenţa dintre o femeie şi un bărbat nu o face ce ai între picioare. Mai ales când chestiunea respectivă nu e nici nici măcar reprezentativă.

Camelia Bădulescu
Director săptămânalul Ancheta

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img