spot_img
24.1 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăExterneImagini filmate de Alfred Hitchcock în lagărele naziste, difuzate în premieră

Imagini filmate de Alfred Hitchcock în lagărele naziste, difuzate în premieră

-

Imagini filmate pentru un documentar pierdut, realizat de Alfred Hitchcock în lagărele de concentrare naziste, la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, au fost difuzate în premieră la New York, transmite Digi 24.
Imaginile-document au fost proiectate, joi, ca parte a unui documentar realizat de Brett Ratner, intitulat „Night Will Fall”, care prezintă istoria din spatele realizării filmului lui Alfred Hitchcock ce nu a mai fost difuzat în epocă din motive politice, potrivit contactmusic.com, citat de Mediafax.

Imaginile au fost filmate de soldaţi special antrenaţi pentru a imortaliza dovezile atrocităţilor comise de nazişti, descoperite de forţele aliaţilor în lagărele de concentrare.

- Advertisement -

Acestea ar fi trebuit să fie folosite ca dovezi împotriva liderilor germani acuzaţi de crime de război. Dar, înainte ca Alfred Hitchcock să finalizeze documentarul „German Concentration Camps Factual Survey”, proiectul a fost oprit, deoarece autorităţile britanice au încercat să încheie o alianţă cu Germania împotriva Uniunii Sovietice.

Brett Ratner a produs noul documentar, „Night Will Fall”, care spune istoria filmului lui Hitchcock şi conţine o serie de interviuri cu unii dintre soldaţii care au filmat imaginile din lagărele de concentrare naziste.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img