spot_img
4.7 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăDezvaluiriCINE ESTE UNCHIUL MILIONAR AL MOGULULUI SEBASTIAN GHIȚĂ

CINE ESTE UNCHIUL MILIONAR AL MOGULULUI SEBASTIAN GHIȚĂ

-

Mogulul și deputatul Sebastian Ghiță, bunul prieten al premierului Victor Ponta, are un unchi. Discret și milionar. Domente Vasile apare printre primii 100 cei mai bogați români. Este unul din cei doi patroni ai Eximprod, înființată în 1994, caracterizată drept „energia banilor”. Domente Vasile (foto) a ocupat anul trecut locul 98 în topul celor mai bogați români, iar partenerul său, Gheorghe Manole, ocupa locul 108 în Top 300, cu 52-55 ­mi­lioane de euro. Rețeta de succes a celor doi oameni de afaceri buzoieni a fost catalogată de editorialiștii „Capital” drept „energia banilor”, firma Eximprod, înființată în 1994 de Domente Vasile și Gheorghe Manole, fiind specializată în producția și distribuția de echipamente în industria electricității. De asemenea, numele celor doi este legat și de producătorul de energie termică a Buzăului, Ecogen Energy, care gestionează centrala electrotermică (CET) pe gaze naturale a orașului, scrie ziarul Opinia de Buzău.
Domente Vasile
„Cei doi buzoieni au afaceri și în domeniul vinificației, fiind proprietarii producătorului de vin Budureasca și Podgoriile Tohani, cu peste 270 de hectare de viță de vie, la care au fost asociați chiar cu controversatul mogul media și prieten apropiat al premierului Victor Ponta, deputatul PSD Sebas­tian Ghiță. De altfel cramele Budureasca (administrate de compania Budureasca SRL) au aparținut, până în 2011, în proporție de 33 la sută, deputatului PSD Sebastian Ghiță. Acum, în proporție de 67 la sută, această societate comercială este proprietatea ­mi­lionarului buzoian Domente Vasile, care este nimeni altul decât fratele mamei lui Sebastian Ghiță”, mai scrie Opinia. Înainte de a cumpăra împreună cramele Budureas­ca, în 2008, Sebastian Ghiță și unchiul său au înființat, în 2006, ferma viticolă care le oferea materia primă pentru vinificație: Podgoriile Tohani SRL – denumită ulterior Viile Budureasca SRL.
Domente Vasile, împreună cu fiul său cel mare, Radu Vasile, are participații de 33 la sută în câteva dintre firmele de IT ale familiei lui Sebastian Ghiță. Este vorba de cele care comercializează servicii de telecomunicații: 2K Telecom, Idilis, accessNet International, NXTEL Solutions. De asemenea, Sebastian Ghiță a fost asociat cu Domente Vasile în mai multe companii care administrau centrale eoliene amenajate în localități din estul țării: GP Land, GP1 Eolian Galați, Băleni Eolian, Cudalbi Eolian, Pechea Eolian, Rediu Eolian, Suhurlui Eolian, Corni Eolian, se mai arată în Opinia de Buzău .

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img