spot_img
32.1 C
București
marți, august 9, 2022
AcasăExterneDezvăluiri ŞOC în scandalul sexual din fotbalul britanic: 98 de cluburi implicate

Dezvăluiri ŞOC în scandalul sexual din fotbalul britanic: 98 de cluburi implicate

-

Poliţia britanică anunţă că nu mai puţin de 98 de cluburi sunt implicate în investigaţia  referitoare la presupusele abuzuri sexuale din fotbal. Anchetatorii, citaţi de BBC, precizează că au 83 de potenţiali suspecţi, în cazul declanşat de mărturisirile făcute de mai mulţi foşti jucători de fotbal, care susţin că au fost abuzaţi sexual pe vremea când erau la grupele de copii şi juniori. Între timp, numărul celor care fac public faptul că au fost agresaţi sexual creşte; foştii jucători de fotbal, ajunşi acum în preajma vârstei de 40 de ani, spun că vieţilor lor au fost distruse, transmite RFI.

- Reclama -

Ancheta scoate la iveală presupuse abuzuri sexuale săvârşite în toate ligile fotbalistice, de la cluburi de Premier League, la nivel de amatori, în toată Marea Britanie. Sunt aşadar implicate în investigaţie aproape o sută de cluburi şi există déjà 83 de potenţiali suspecţi, după cum a comunicat poliţia britanică. În centrul acestui caz este antrenorul Barry Bennell, acum în vârstă de 62 de ani. Mai mulţi jucători îl acuză pe Bennell, fostul antrenor şi scouter de la cluburile Crewe Alexandra sau Manchester City, că i-ar fi abuzat în repetate rânduri:

Aveam vreo 9 ani când s-au petrectut acele lucruri. Nu înţelegeam ce se întâmplă. Ştiam unde vreau să ajung şi am presupus  că trebuie să trec prin asta. …spune Chris Unsworth, una dintre presupusele vicitme.

Unsworth a început fotbalul la grupele lui Manchester City, unde l-a avut antrenor pe Barry Bennell. Fostul jucător susţine ar fi fost abuzat în repetate rânduri, în  locuinţa antrenorului. La fel şi colegii săi de la acea vreme. Nu vorbeam niciodată între noi despre ce ni se întâmpla, adaugă el.

De altfel, întregul caz a fost adus în spaţiul public de mărturisirile făcute de Unsworth, Andy Woodward, Jason Dunford şi Steve Walters:

Nu pot să mulţumesc îndeajuns publicului, presei şi mai ales colegilor care m-au susţinut. Sunt copleşit.…spune, vădit emoţionat şi  afectat şi Andy Woodward, într-o emisiune a postului BBC. Trecuţi acum de 40 de ani, foştii fotbalişti se luptă să facă faţă traumelor la care au fost supuşi:

Am purtat această povară toată viaţa. Carierea mi-a fost ruinată, relaţiile personale mi-au fost distruse.

Un alt fotbalist care a ales să iasă acum public şi să vorbească despre ce I s-a întâmplat este fostul jucător de naţională Paul Stewart. El susţine că a fost agresat la începutul carierei de un antrenor de la Blackpool. I s-ar fi transmis să nu vorbească, ar fi fost ameninţat chiar cu moartea , într-o perioadă în care, explică Paul Stewart, asemenea subiecte erau tabu. El îi îndemană la curaj pe toţi cei care au fost abuzaţi sexual – tocmai pentru ca asemenea lucruri să nu se mai întâmple.

Acum, atât Poliţia, cât şi Federaţia Engleză de Fotbal şi clubul Crewe Alexandra, au deschis anchete. Responsabilitatea principală o poartă însă oamenii care lucrau la cluburi în perioada în care s-ar fi petrecut abuzurile, insistă Jason Dunford:

Cred că a fost o conspiraţie, un fel de clan al pedofililor care îşi acopereau urmele reciproc. La toate acele cluburi de fotbal erau însă oameni care aveau datoria să se îngrijească de bunăstarea copiilor care veneau să înveţe fotbal.

Barry Bennell, antrenorul acuzat că ar fi molestat mai mulţi juniori de fotbal, are déjà cazierul unui prădător sexual. The Independent aminteşte că a fost condamnat în anii 90 în Statele Unite la patru ani de închisoare  – după ce ar fi agresat un junior de 13 ani, în timpul unui turneu. Apoi, în 1998, a fost găsit din nou, vinovat şi condamnat la nouă ani de detenţie, în Anglia, pentru 23 de capete de acuzare. Ancheta aceasta,  aflată abia la început, a creat déjà un interes imens şi un val de emoţie în Marea Britanie. Societatea Britanică pentru Prevenirea Abuzurilor asupa Copiilor a primit peste o mie de apeluri, la scurt timp după ce a lansat o linie telefonică specială, prin care se pot semnala abuzurile sexuale comise la cluburile de fotbal.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...