spot_img
7.1 C
București
sâmbătă, decembrie 2, 2023
Acasă#IerusalimIsraelDezvăluiri în scandalul Ierusalim: NEGOCIERILE SECRETE DE LA MOSCOVA ȘI DC

Dezvăluiri în scandalul Ierusalim: NEGOCIERILE SECRETE DE LA MOSCOVA ȘI DC

-

Administrația Trump ar urma să ceară Israelului să se retragă din patru cartiere cu mare populație arabă din Ierusalim, oferind în schimb un sprijin „total“ statului evreu cu privire la planurile militare și diplomatice, în caz de confruntare cu Iranul, a dezvăluit cotidianul israelian Maariv, citat de Anima News

- Reclama -

Sursa citată indică un sprijin american pentru recunoașterea Ierusalimului de Vest drept capitală a Israelului, iar Ierusalimul de Est ar putea deveni capitală a statului palestinian.

Dar în poveste sunt mai multe informații care se leagă acum…

De De Ziua Victoriei împotriva nazismului, premierul israelian Benjamin Netanyahu va merge la Kremlin pentru o întâlnire cu Vladimir Putin, proaspăt reales președinte.

Respectivele cartiere din Ierusalimul de Est pe care americanii le vor cedate de Israel vor deveni capitala unui viitor stat palestinian, i-au explicat responsabili americani ministrului israelian al Apărării, Avigdor Lieberman, în timpul vizitei sale la Washington, săptămâna trecută, conform surselor citate de siteul israelian.

Transferul controlului asupra cartierelor Jabel Mukaber, Issawiya, Shuafat și Abu Dis, a fost prezentat lui Lieberman ca element al planului de pace pentru a rezolva conflictul israeliano-palestinian, plan asupra căruia administrația americană lucrează de un an, mai spune sursa citată.

Responsabilii americani au indicat, de asemenea, că Israelul ar trebui să accepte planul de pace odată ce va fi prezentat, în pofida potențialelor concesiuni. Miercurea trecută Avigdor Liberman a efectuat o vizită de lucru în Statele Unite, consacrată “coordonării securitare” în fața “expansiunii Iranului în Orientul Mijlociu”, în special în Siria.

O știre de anul trecut poate limpezi oarecum culisele scandalului.

Informația difuzată de cotidianul israelian Jerusalem Post a fost transmisă în România doar de FLUX 24 care indica negocierile care se poartă în culise. 

ȘTIREA DE ACUM UN AN:

Rusia recunoaște Ierusalimul de Vest drept capitala Israelului conform unui document al Ministerului rus de Externe obținut exclusiv de cotidianul israelian Jerusalem Post.

Nici o altă țară din lume nu a recunoscut oficial până acum că o parte a Ierusalimului ar face parte din statul Israel.

Declarația emisă de Ministerul de Externe rus spune: „Ne reafirmăm angajamentul nostru față de principiile aprobate de ONU pentru o soluționare a conflictului palestiniano-israelien, printre care se numără statutul Ierusalimului de Est drept capitala viitorului stat palestinian. În același timp, trebuie să precizăm că, în acest context, am vedea ca Ierusalimul de Vest capitala Israelului „.

Aceasta este o schimbare bruscă a politicii ruse care până acum susținea oficial că Ierusalimul ar trebui să fie parte în cadrul unui regim internațional permanent, notează ziarul israelian.

De la venirea sa la putere, Trump i-a desemnat pe ginerele său și consilier apropiat Jared Kushner, precum și pe fostul său avocat, Jason Greenblatt, să vorbească atât cu israelienii cât și cu palestinienii pentru a decide o modalitate de reluare a negocierilor de pace care au stagnat din 2014 încoace, când politica fostului secretar de stat John Kerry s-a soldat cu un eșec.
Donald Trump a promis în timpul campaniei sale să mute ambasada Ierusalimul, așa cum este stipulat într-o lege a Congresului adoptată în 1995.

Ivanka Trump și Jared Kushner, ambii consilieri ai președintelui american Donald Trump, urmează să reprezinte Statele Unite, la inaugurarea ambasadei programată pentru 14 mai în Ierusalim. Alte surse au spus că va fi prezent chiar Donald Trump.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img