spot_img
32.2 C
București
duminică, august 7, 2022
AcasăAnalizeDezvăluiri #FootballLeaks: Ronaldo a ascuns 150 milioane de euro în paradisuri fiscale

Dezvăluiri #FootballLeaks: Ronaldo a ascuns 150 milioane de euro în paradisuri fiscale

-

Cristiano Ronaldo a ascuns 150 de milioane de euro în diverse paradisuri fiscale în ultimii şapte ani, prin companii paravan, scrie L’Equipe, care citează Mediapart, organizaţie ce a participat la o anchetă denumită Football Leaks, transmite news.ro.

- Reclama -

Atacantul portughez ar fi profitat de un sistem elaborat de evaziune fiscală pus în practică de agentul său, Jorge Mendes, cel care îi reprezintă, printre alţii, pe antrenorul Jose Mourinho şi pe atacantul columbian Radamel Falcao (AS Monaco).

Jucătorul echipei Real Madrid şi-a vândut la 20 decembrie 2014 drepturile de marketing pentru anii 2015-2020 pentru 74,7 milioane de euro unei companii din Insulele Virgine Britanice. Acest lucru i-a permis să profite de un regim fiscal care a expirat la finalul lui 2014, iar economia estimată a fost de 31 de milioane de euro de impozite neplătite.

Portivit El Mundo Deportivo, drepturile de imagine ale lui Ronaldo pentru perioada 2009-2014 fuseseră cumpărate tot de o companie din Insulele Virgine Britanice, pentru 74,8 milioane de euro.

Pentru cele aproape 150 de milioane de euro cât au totalizat cele două tranzacţii, Ronaldo a plătit fiscului spaniol 5,6 milioane de euro, adică mai puţin de patru la sută.

Mourinho a ascuns 12 milioane de euro fiscului, banii fiind plasaţi într-un cont elveţian deţinut de o societate aflată în Insulele Virgine Britanice. Antrenorul portughez a fost nevoit să plătească 4,4 milioane de euro după o anchetă a fiscului spaniol, a mai scris L’Equipe.

Mediapart şi partenerii din reţeaua European Investigative Collaborations au avut acces la 18,6 milioane de documente oficiale, prin care se arată că portughezul Jorge Mendes a pus în practică un sistem offshore de evaziune fiscală de o amploare inedită, pentru şapte vedete pe care le reprezintă. Acest sistem a permis ascunderea a 188 de milioane de euro venituri, prin Irlanda, Elveţia, Insulele Virgine Britanice şi Panama.

Radamel Falcao şi-a ascuns o parte din venituri într-un cont din Elveţia, în perioada în care a jucat la Atletico (până în 2013). Circa 1,3 milioane de euro ar fi fost ascunşi în societăţi din Irlanda şi Insuele Britanice Virgine. Jucătorul este anchetat de fiscul spaniol.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...