Trump l-a invitat la Casa Albă pe omul care l-a înjurat pe Obama

0
72
Republican presidential nominee Donald Trump meets with law enforcement and first responders at the St. Johns County Sheriff's Department in St. Augustine, Florida. REUTERS/Jonathan Ernst

Președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, și președintele filipinez Rodrigo Duterte au avut o discuție telefonică „extrem de animată”, în cursul căreia viitorul lider de la Casa Albă i-a adresat controversatului lider de la Manila invitația de a face o vizită la Washington, transmite Reuters, care citează o informație făcută publică de către unul dintre consilierii lui Duterte.

Discuția are loc pe fondul unei perioade dificile în relația dintre cele două țări. După ce a devenit, în urmă cu cinci luni, președintele statului Filipine, unul dintre aliații asiatici ai SUA, Rodrigo Duterte a adoptat o retorică extrem de agresivă la adresa Washington-ului și a președintelui Barack Obama. A lansat, în schimb, semne de deschidere către rivalul chinez și a indicat că este interesat de o nouă alianță cu Rusia.

Convorbirea dintre Trump și Duterte a durat mai bine de șapte minute, a anunțat Christopher Go, consilier special al președintelui filipinez, într-un scurt mesaj adresat presei. Echipa lui Donald Trump nu a avut încă o reacție.