Deputatul liberal Ioan Oltean a fost turnat la DNA de un fost preot, Alexandrescu Ion Adrian (foto), care până în 2011 a slujit la Biserica Sfantul Ioan Botezatorul – Chitila I. Interesant este că această biserică a fost ctitorită de un anume Ioan Olteanu intre anii 1912-1913. Această locație este indicată de procurorii DNA ca locul în care Oltean ar fi primit 600.000 de euro.
Fostul popă s-a ascuns după ce a fost acuzat de DNA care a cerut reținerea sa. A fost găsit de politiști în casa unui complice.
Conform procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa, în perioada octombrie 2010 – februarie 2011, preotul ar fi solicitat un comision de 20-30% de la mai multe persoane care urmau să primească despăgubiri de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor. Organele de anchetă mai susţin că banii ar fi fost ceruţi prin intermediul lui Victor Ciocoiu şi urmau să fie împărţiţi cu acesta. În schimbul sumei de bani, precizează organele de anchetă, părintele ar fi trebuit să facă uz de influenţa pe care a pretins că o are asupra funcţionarilor de la ANRP pentru urgentarea procedurilor. La rândul lor, ceilalţi suspecţi, Preda şi Murafa, sunt acuzaţi că l-ar fi ajutat pe preot să se ascundă, când era căutat de oamenii legii.
Înainte de a fi arestat pentru trafic de influenţă, parohul din Chitila mergea în inspecţii şi se dădea drept „consilier al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel“.
Un proces-verbal al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei, datat din 11 mai 2010, dezvăluie că, în cursul anului trecut, Ion Alexandrescu s-ar fi prezentat la mai multe unităţi de cult, prezentându-se drept „consilier al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel”. Deşi recunosc că faptele săvârşite de acesta constituie infracţiune ce se pedepseşte cu închisoarea, membrii Permanenţei Consiliului Eparhial, prezidat chiar de către Patriarhul Daniel, se mulţumesc doar să-l avertizeze pe Ion Alexandrescu.
În 4 martie 1995, într-un ziar local din Prahova se scria: „Nu cu mult timp în urmă, mai multe societăţi comerciale de pe raza localităţii Păuleşti, s-au trezit pe capul lor cu un cetăţean care se dădea drept comisar al Gărzii Financiare. Ameninţându-i, iniţial, pe patroni, că pentru neregulile constatate vor fi aspru amendaţi, până la urmă cei în cauză erau iertaţi. Evident, contra unor mici atenţii: o cutie de ness, un pachet de Kent, banane, portocale…”. La sesizarea unui comerciant ceva mai sceptic, Poliţia locală avea să-i descopere identitatea „comisarului”. Nimeni altul decât Ion Adrian Alexandrescu.