Cei 180 din SRI care se ocupă de Câmpul Tactic în Justiție

0
52

În SRI există un departament care se ocupă de Justiție în Departamentul Apărarea Constituției, a dezvăluit joi seară la B1 în emisiunea lui Silviu Mănăstire jurnalistul Dan Andronic, directorul Evenimentului Zilei.

În perioada în care Ministerul Justiției era condus de Valeriu Stoica (n.red- 1998-2000) acest departament avea 8-10 de ofițeri. Acum are 180 ofițeri care se ocupă de justiție, a susținut Andronic.

CITIȚI ȘI :DEZVALUIRILE UNUI MAGISTRAT: SRI A SECRETIZAT DOCUMENTUL DESPRE SCANDALUL DUMBRAVA/ CSAT ASCUNDE OFITERII ACOPERITI DIN JUSTITIE

Generalul Dumitru Dumbravă (foto), actualul secretar general al SRI, fost șef al Direcției Juridice recunoaștea implicarea SRI în câmpul tactic din Justiție.

VIDEO DE LA MINUTUL 20:

„Dacă în urmă cu câţiva ani consideram că ne-am atins obiectivul odată cu sesizarea PNA, de exemplu, dacă ulterior ne retrăgeam din câmpul tactic odată cu sesizarea instanţei prin rechizitoriu, apreciind (naiv am putea spune acum) că misiunea noastră a fost încheiată, în prezent ne menţinem interesul/atenţia până la soluţionarea definitivă a fiecărei cauze. Această manieră de lucru, în care suntem angrenaţi alături de procurori, poliţişti, judecători, lucrători ai DGA ori ai altor structuri similare a scos la iveală punctual şi aspecte care ţin de corupţia sistemului judiciar, în limite care nu trebuie tolerate, dar nici exagerate. Important este, în opinia mea, că sistemul judiciar îşi dezvoltă anticorpii necesari vindecării acestei patologii”, spunea Dumitru Dumbravă.

„Interesul s-a mutat de la SIPA la SRI”, a susținut Dan Andronic.

„Raportul de forțe s-a schimbat odată cu trecerea timpului. Odată cu Valeriu Stoica, când SIPA a căpătat o altă dimensiune, pe vremea Convenției, la acel moment, în cadrul Diviziunii de Apărare a Constituției, exista un departament care, într-adevăr, se ocupa de Justiție, până în jur de 8-10 ofițeri. Știți câți sunt acum la SRI, cei care se ocupă de Justiție? 180. S-a plecat de la 8-10 și s-a ajuns la 180. Interesul în câmpul tactic s-a mutat de la SIPA, care a avut o arhivă interesantă în 2005, în zona SRI-ului”, a precizat Andronic.