spot_img
14.1 C
București
miercuri, mai 29, 2024
AcasăDezvaluiriDEZVĂLUIREA CHEIE a lui Daniel Morar în războiul CCR-SRI

DEZVĂLUIREA CHEIE a lui Daniel Morar în războiul CCR-SRI

-

Un război total s-a declanşat în aceste zile între SRI şi Curtea Constituţională având subiect cele trei legi Big Brother.  SRI atacă la baionetă, la fel ca şi unii jurnalişti. Miza nu e numai judecătorul CCR, Toni Greblă, ci şi fostul şef al DNA, Daniel Morar, actualmente judecător CCR, atacat dur pe facebook de jurnalista Sorina Matei. Evenimentul Zilei a prezentat în ediţia de luni opinile Sorinei Matei pe contul ei de facebook despre Morar. Dar mult mai interesant este un interviu acordat de Daniel Morar la finalul anului trecut. Războiul nu este numai CCR-SRi, ci pare unul CCR-SRI-DNA.

Flux 24 vă prezintă informaţiile:

- Advertisement -

INTERVIUL LUI MORAR CARE A DECLANŞAT ISTERIA: PROCURORII  EFICIENŢI DIN DNA AU PLECAT

morar2Un interviu acordat de Daniel Morar, actualmente judecător la CCR, fost şef al DNA, în decembrie anul trecut pentru Revista de Drept aL Afacerilor, a declanşat isteria. La finalul interviului, Morar spune : Abia dupa pronuntarea hotararilor definitive vom sti daca munca de azi a procurorilor D.N.A. este una profesionista, de buna calitate, daca se bazeaza pe probe si pe o buna cunoastere si interpretare a legii. Pana in acest moment, hotararile definitive de condamnare pronuntate in dosarele de mare coruptie privesc dosare instrumentate de vechea echipa a D.N.A. Spun „vechea”, pentru ca o parte semnificativa a procurorilor care au facut din D.N.A. o institutie eficienta au plecat din institutie dupa numirea noii echipe de conducere, in anul 2013.”

- Advertisement -

EVZ DESPRE RĂZBOIUL SORINA MATEI-DANIEL MORAR, SRI-CCR

Scrie Evz: „Realizatoarea B1 TV Sorina Matei a declanșat o nouă polemică pe tema legilor privind securitatea națională, acuzându-l pe fostul procuror general al DNA Daniel Morar, la acest moment judecător la Curtea Constituțională, că se joacă de-a Dumnezeu cu instituțiile anti-corupție. Redăm citatul integral din postarea Sorinei Matei: „Pentru că până acum am văzut numai isterii, abordări emoționale, unele vecine cu nebunia și oameni care se pretind a fi cunoscători dar nici măcar nu știu cum se numesc legile, întreb:- ce înseamnă când este desființată total o lege aflată în vigoare de 3 ani? Mă refer bineințeles la legea 82/2012.
– de ce a fost afectată fără niciun motiv activitatea organelor judiciare, respectiv DNA, prin desființarea legii?
– de ce românii care au abonament la telefon sunt mai proști decât hoții care au cartele?.S. Niciun om nu este Dumnezeu în această țară. Niciun om nu se poate juca cu instituții fundamentale și legi ale statului român. Nici măcar Daniel Morar. Sunt un om care m-am luptat cu multe în viață și încă mă mai lupt, dar nu pot fi niciodată de acord cu demolarea instituțiilor anticorupție pentru că așa i s-a cășunat unui om. Ca să fie clar!”Sorinei Matei i-a răspuns imediat Ana Otilia Nutu, analist al ONG-ului Expert Forum care i-a atras atenția că: „Nu doar Morar a votat ca legile sunt neconstitutionale, a fost o majoritate consistenta de fiecare data. Deciziile spun clar ca insusi modul in care s-au adoptat legile are probleme majore de legalitate. Pana la urma, ce naiba o fi atat de greu de priceput, ca niste legi de o asemenea importanta trebuie bine scrise si trebuie sa respecte Constitutia si regulile de tehnica legislativa? Nu asta înseamnă stat de drept?
Tocmai din cauza ca-s facute arogant si pe genunchi, legile astea sunt imbecile. Mai ales cea cu infrastructurile informatice e de o stupizenie rara, cum bine demonstra Ovidiu Voicu, care a constatat ca si el e detinator de infrastructuri de-astea si trebuie sa se declare. Nu mai zic ca legi atat de sensibile ar trebui dezbatute!
Vad ca isteria e acum a lui Ghita sa se aprobe legile astea. Fie si asta m-ar face sa-mi pun niste intrebari. Nu cumva tocmai Ghita ar ajunge sa aiba acces la niscaiva date mai sensibile, printr-un contract cu firmele lui? Sau Ghita e realmente ingrijorat de riscul terorist si s-a trezit brusc patriot?
E adevarat, niciun om nu se poate juca cu institutii fundamentale si legi. Nici macar George Maior.”Răspunsul Sorinei Matei a venit prompt, cu noi detalii privind implicarea lui Daniel Morar: „Sigur. Eu zic sa te mai informezi si sa tii minte un lucru: nici Daniel Morar nu e Dumnezeu pe pamant, asa cum nu e nimeni. Cat despre Ghita, cred ca stiu mai bine decat tine ce face. Macar expertiza asta nu mi-o poti contesta. Nu cred ca poate spune nimeni ca sunt aliata acum cu Ghita. Eu zic sa te informezi chiar de la Daniel Morar, ca el s-a pus raportor pe toate cele trei legile. Asta daca vrei sa-ti dai seama cu adevarat ce se intampla. Si dupa aia mai vorbim”

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img