spot_img
16.1 C
București
duminică, mai 19, 2024
AcasăAnalizeDezastrul de la Băile Herculane pe Euronews: În 1883, când erau unele...

Dezastrul de la Băile Herculane pe Euronews: În 1883, când erau unele dintre cele mai moderne din Europa, aveau oaspeți casa regală Habsburg și împăratul și împărăteasa Austriei

-

Pe 18 aprilie este Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor.
Cele șapte cele mai periclitate monumente și situri de patrimoniu din Europa, în 2022, au fost anunțate de reprezentanți ai Europa Nostra, o federație de organizații care apără patrimoniul cultural și Institutul Băncii Europene de Investiții.„Aceste situri sunt amenințate de neglijare, demolare planificată, construcții inadecvate, impactul devastator al dezastrelor naturale ori de lipsa de finanțare”, a declarat Prof. Dr Hermann Parzinger, președinte executiv al Europa Nostra, transmite Euronews.

Băile Neptun, România

- Advertisement -

Stațiunile termale ale României sunt printre cele mai mari atracții pentru oricine vrea să petreacă o vreme într-un confort somptuos. Ascunse între un defileu montan și râul Cerna, Băile Herculane sunt o stațiune termală care datează încă din 153 e.n.
Băile Herculane au existat suficient de mult de-a lungul istoriei încât să treacă din mână în mână, pe rând, de la fondatorii lor romani și până la actuala eră românească. În forma actuală, băile au fost construite în 1883, când erau unele dintre cele mai moderne din Europa, având printre oaspeți casa regală Habsburg și împăratul și împărăteasa Austriei.
Complexul este abandonat încă de la căderea comunismului în 1989, iar în 2019 s-au prăbușit doi pereți și un acoperiș, un alt perete surpându-se în 2021. Are nevoie urgentă de îngrijire, înainte de a fi distrus complet, mai spune Euronews.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img