spot_img
11.7 C
București
luni, martie 27, 2023
AcasăAnalizeRusia va ține la secret numele țărilor care vor cumpăra gaz pe...

Rusia va ține la secret numele țărilor care vor cumpăra gaz pe ruble

-

Este puțin probabil ca informația referitoare la țările care au fost de acord să cumpere gaze pe ruble să fie publicată, a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, citat de RIA Novosti.

”Este puțin probabil că o astfel de informație trebuie publicată, fiind o chestiune de care se ocupă atât instituțiile noastre de profil, cât și vicepremierul de profil, Aleksandr Novak, care a și vorbit pe această temă la sfârșitul săptămânii trecute, și, bineînțeles, este Gazprom care se ocupă în primul rând de această chestiune, cu interlocutorii lui, cumpărătorii direcți, adică. S-a spus că plata va urma undeva în luna mai pentru aceste livrări care au început după intrarea în vigoare a decretului prezidențial, motiv pentru care mai este ceva timp”, a spus Peskov, întrebat fiind despre transferul schemei de plată pentru gazul rusesc și despre câte țări au acceptat să cumpere gaze pe ruble.

- Reclama -

RIA Novosti amintește că, la 23 martie, președintele Vladimir Putin a declarat că plățile pentru livrările de gaze naturale către Uniunea Europeană și către alte state care au introdus măsuri restrictive, trebuie efectuate în ruble, pentru a renunța la utilizarea dolarului și a euro în decontări. Ulterior, președintele a semnat un decret corespunzător și a anunțat că Rusia va considera ca obligațiuni neîndeplinite din contractele la gaze încheiate cu țările neprietenoase, dacă acestea nu vor plăti în ruble începând cu 1 aprilie.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img