spot_img
1.1 C
București
vineri, decembrie 8, 2023
AcasăBasarabiaDezastru la Chișinău: așa zișii pro europeni propun premier un românofob apropiat...

Dezastru la Chișinău: așa zișii pro europeni propun premier un românofob apropiat de Voronin

-

Chiril Gaburici este noul candidat propus de către Partidul Liberal Democrat pentru funcția de prim-ministru, o decizie în acest sens fiind luată vineri seară, la ședința biroului politic al partidului, anunță ziarul Independent de la Chișinău. Chiril Gaburici este un românofob care nu recunoaște limba română, el afirmând că vorbește moldovenește.

Anunțul a fost făcut chiar de către președintele PLDM Vlad Filat, care și-a exprimat speranța că Gaburici „va fi susținut” și de comuniști. Filat susține că „nu întâmplător” PLDM mizează pe candidatura lui Gaburici, lăsând de înțeles că astfel sunt îndeplinite condițiile PCRM, exprimate anterior prin vocea președintelui Vladimir Voronin, ca la această funcție să fie desemnat un candidat „din afara politicii” și care să provină din „mediul de afaceri”.

Directorul General al companiei Azercell, Chiril Gaburici, fost director al companiei Moldcell, ar avea relații foarte bune cu liderul PCRM, Vladimir Voronin, iar în acest mod se explică și faptul că Gaburici ar putea susținut de PCRM în fruntea Guvernului. De asemenea, potrivit unor surse din PLDM, Chiril Gaburici este o persoană apropiată a liderului PLDM, Vlad Filat, încă din perioada în care acesta era în funcția de premier, scrie realitatea.md. 

Ziarul Național scrie că Chiril Gaburici ar fi omul de legătură al lui Oleg Voronin la Baku, fiul lui Vladimir Voronin. Totodată, potrivit publicației, viceministrul Transporturilor din Azerbaidjan, Musa Pənahov, care este cuscrul lui Oleg Voronin, a ajuns în vizorul presei într-un scandal legat de activitatea companiei de telefonie mobilă „Azercell”. La sfârșitul anului trecut, compania „Telia Sonera”, fondatoarea operatorilor de telefonie mobilă „Moldcell” și „Azercell”, ar fi efectuat un audit în companiile sale din zona Euroasiatică care a constatat existența mai multor nereguli și acte de corupție în unele dintre aceste rețele de telefonie mobilă. Realitatea.md amintește că Ekaterina, fiica lui Oleg Voronin, s-a maritat în iunie 2011 cu fiul viceministrului Transporturilor din Azerbaidjan, Musa Panahov. Nunta a avut loc in Baku, Buta Palace, iar la eveniment ar fi fost invitat și seful statului azer, Ilham Aliev.
CE SCRIA FLUX 24 ÎN MOMENTUL ÎN CARE CABINETUL LEANCĂ NU A PRIMIT VOTUL DE ÎNCREDERE ÎN PARLAMENT:
flux

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img