spot_img
16.1 C
București
duminică, mai 19, 2024
AcasăUncategorizedDetalii despre atentatul asupra premierului slovac

Detalii despre atentatul asupra premierului slovac

-

Prim-ministrul Slovaciei, Robert Fico, a fost lovit de trei gloanțe: unul în stomac, unul în umăr și altul a trecut prin stomac în femur, politicianul a suferit o hemoragie în cavitatea abdominală, scrie Standard, citând o sursă.

Atacul asupra lui Fico a avut loc în apropierea unui centru cultural din orașul Gandlova, unde avea loc o întâlnire de vizită a guvernului țării. De acolo, premierul rănit a fost transportat cu elicopterul în orașul din apropiere, Banska Bystrica, unde se efectuează o intervenție chirurgicală într-un spital. Nu l-au trimis la Bratislava din cauza nevoii urgente de a oferi asistență.

- Advertisement -

Atacatorul, potrivit publicațiilor locale, este Juraj Cintula, în vârstă de 71 de ani, originar din Levice. În orașul său, a fondat clubul literar Rainbow și a fost președintele acestuia din 2008 până în 2016, scrie Standard. A publicat cinci cărți. Fiul atacatorului a declarat pentru Aktuality.sk că nu știa despre intențiile tatălui său. Ca răspuns la o întrebare despre atitudinea lui negativă față de partidul SMER al lui Fico, fiul a spus doar că tatăl său nu a votat pentru acest partid.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img