spot_img
6.1 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăAnalizeDeşi jurnaliştii fuseseră anunţaţi oficial că premierul Ciolacu va face declaraţii la...

Deşi jurnaliştii fuseseră anunţaţi oficial că premierul Ciolacu va face declaraţii la poligonul Capu Midia acesta a plecat după ce a treia lansare Patriot a avut probleme

-

Exerciţiul cu trupe şi trageri reale Patriot Spark 23 s-a desfăşurat miercuri, în cadrul Zilei Distinşilor Vizitatori, la poligonul Capu Midia, fiind lansate trei rachete pentru combaterea ameninţărilor aeriene, simulate prin drone, cea de a treia lansare având loc însă cu o întârziere de circa o oră din cauza survenirii unei probleme tehnice.

Referitor la incidentul petrecut la lansarea ultimei rachete, cea de a treia, comandantul Regimentului 74 Patriot, unitate de apărare antiaeriană aflată în subordinea Statului Major al Forţelor Aeriene, colonelul Virgil Toşa, a declarat a fost o problemă tehnică minoră.

- Advertisement -

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi este o problemă tehnică, zic eu, minoră, practic, s-a pierdut legătura între cabina de control a angajărilor, elementul de control al întregii baterii şi unul din lansatoare. De altfel, eu văd acest incident ca pe o oportunitate, e un test care ne-a confirmat încă o dată că sistemul este foarte bun. Vă spun acest lucru pentru că atunci când v-am comunicat că se va lansa de la sud, dumneavoastră aţi observat că s-a lansat de la nord. Ce s-a întâmplat? Sistemul a detectat această întrerupere a legăturii între cele două elemente şi a luat decizia să comute automat lansarea pe celălalt lansator. (…) În acest moment, schimbăm racheta disponibilă pe un alt lansator şi continuăm treaba. Nu suntem perfecţi, încercăm să fim, dar aceste încercări ne vor face mai buni, cu siguranţă. Dacă totul ar fi fost perfect, probabil că nu ştiam de această capabilitate”, a spus Toşa.

Deşi jurnaliştii fuseseră anunţaţi oficial că premierul Marcel Ciolacu va face declaraţii de presă la poligonul Capu Midia, fiind amplasat şi pupitrul de la care avea să discute cu ziariştii, acesta a plecat împreună cu ceilalţi demnitari, după terminarea exerciţiului.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img