spot_img
1.4 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăActualitateÎn timp ce Ciolacu vrea să restricționeze cash-ul în Germania tot mai...

În timp ce Ciolacu vrea să restricționeze cash-ul în Germania tot mai mulți retaileri oferă reduceri la plata în numerar

-

O nouă tendință poate fi observată în prezent în multe locuri din țară: reduceri pentru plățile în numerar. Tot mai mulți retaileri oferă clienților lor reduceri mari dacă aceștea aleg să plătească în numerar decât cu un card sau un smartphone. În restaurante, de exemplu, numerarul devine din ce în ce mai mult un sinonim pentru potențialul de economisire: cei care plătesc cu monede și bancnote se pot aștepta la reduceri consistente, scrie Ziarul Românesc din Germania.

- Reclama -

Devine din ce în ce mai obișnuit să vezi operatorii de restaurante oferind reduceri celor care plătesc în numerar. Costul unei mese la un restaurant ar putea fi redus cu până la cinci procente dacă plătiți cash. Thomas Stippe, proprietarul unui restaurant din Ravensburg, a introdus această practică pentru a evita taxele la plata cu cardul și pentru a da un exemplu pentru primirea de numerar. Această tendință nu este un caz izolat. 

Și alți proprietari de restaurante din Germania urmează și ei exemplul și oferă astfel de reduceri. Asociația germană a hotelurilor și restaurantelor confirmă că acest lucru se întâmplă ocazional și în cazul lor. Costurile pentru plățile cu cardul constau în achiziționarea sau închirierea cititorului de carduri, taxe de servicii și comisioane de tranzacție. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img