spot_img
0.9 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăDezvaluiriDeputatul USR care susține câmpul tactic în Justiție al generalului SRI Dumbravă

Deputatul USR care susține câmpul tactic în Justiție al generalului SRI Dumbravă

-

Deputatul USR Lucian Stanciu-Viziteu, membru al Comisiei parlamentare pentru controlul SRI, consideră că în cazul secretarului general al SRI, Dumitru Dumbravă, căruia comisia specială i-a cerut demisia, nu există nicio probă care să arate vreo suspiciune că ”ar fi comis ceva în afara atribuțiilor de serviciu”.

„Din păcate, am ajuns într-un moment în care această comisie cred că nu își mai îndeplinește rolul ei legal și mandatat de către Parlament, ci a intrat în siajul luptelor politice, care nu ar trebui să aibă loc în această comisie, care are un singur scop: de a verifica legalitatea acțiunilor SRI și de a lua măsurile care sunt necesare pentru a restabili acest lucru. Mai mult, cred că această decizie (de a se cere demisia lui Dumbravă — n.r.) contravine hotărârii 30 a Parlamentului, prin care această comisie este înființată — și aici mă refer în special la articolul 6, prin care comisia are îndatorirea de a apăra onoarea instituțiilor și a cadrelor acestora. Cred că în cazul domnului Dumbravă nu există nicio probă, niciun indiciu clar care să arate vreo suspiciune că ar fi comis ceva în afara atribuțiilor de serviciu”, a susținut Stanciu-Viziteu la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că decizia comisiei speciale „se încadrează doar într-o luptă politică în care PSD sacrifică orice, chiar și un militar de carieră, pentru a arunca o umbră asupra acuzațiilor care sunt aduse conducătorilor acestui partid”.

Acesta a subliniat că în cadrul audierilor lui Dumitru Dumbravă la Comisia SRI tot ce a văzut „a fost un militar profesionist, care și-a făcut datoria respectând legea”.

Deputatul USR nu s-a referit nici un moment la declarațiile lui Dumbravă privind implicarea în Justiție și echipele mixte cu DNA.

Comisia parlamentară pentru controlul SRI a decis marți cu 5 voturi „pentru” și 3 „împotrivă” să solicite demisia lui Dumitru Dumbravă din funcția de secretar de general al Serviciului Român de Informații, potrivit unor surse parlamentare.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img