spot_img
18.1 C
București
sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăActualitateDeputat PSD acuză Diaspora că nu trimite destui bani în România și...

Deputat PSD acuză Diaspora că nu trimite destui bani în România și vrea o lege ca aceștia să vină să voteze în țară:Să urce în avion, să dea 200-300 de euro pe bilet  și să voteze. Ei nu au nicio contribuție la evolutia statului român

-

Deputatul PSD Ionel Floroiu a afirmat că românii din diaspora nu contribuie cu nimic la „evoluția statului român” si că trimit foarte puțini bani în țară. 

- Reclama -

Totul s-a întâmplat marți, 29 martie 2022, în Comisia de Administrație a Camerei Deputaților, unde se discuta o propunere legislativă a USR, prin care ar urma ca diaspora să aibă o reprezentare parlamentară mai importantă.

El este acel deputat care, în urmă cu doi ani, la votul prin telefon din Camera Deputatilor, a fost trezit din somn de apelul colegilor și nu a știut despre ce este vorba și ce se votează, notează Gazeta Românească din Germania.

„Ei nu au nicio contribuție la evolutia statului român. Nu mai au pe nimeni în România. Nu au mai venit în România de zeci și zeci de ani. Nu aduc niciun aport la dezvoltarea socială, economică și politică a acestei țări. Am auzit chestiunea asta cu diaspora, că investește în România, că aduce miliarde, zeci de miliarde. Practic, ce trimite, 200-300 de euro la cei rămași prin țară, care reprezintă 0,01% din PIB”, a declarat Floroiu.

Mai mult, el a spus că ar face o lege ca toți cetățenii din diaspora să vină să voteze în România. Să urce în avion, să dea 200-300 de euro pe bilet  și să voteze, a spus deputatul PSD, Ionel Floroiu.

Potrivit datelor Băncii Naționale, în 2020 remiterile diasporei s-au ridicat la 3,5 miliarde de euro, adică 1,5% din PIB.

Între 2007-2020, românii plecați la muncă în străinătate au trimis acasă 41 de miliarde de euro. În aceeași perioadă, potrivit BNR, investițiile străine directe au fost de 57 de miliarde de euro.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img