spot_img
7.4 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăEconomieDemagogia prefectului galben de Hunedoara, pixul stricat al Ministrului Energiei, cafteala liberalilor...

Demagogia prefectului galben de Hunedoara, pixul stricat al Ministrului Energiei, cafteala liberalilor și înghețarea Devei

-

Consiliul Județean Hunedoara il acuză pe prefectul județului de demagogie în cazul Termocentralei Mintia.

COMUNICATUL CJ HUNEDOARA

- Advertisement -

În cadrul întâlnirii cu ministrul energiei, care a avut loc la București marți, 23 februarie 2021, președintele Consiliului Județean Hunedoara, domnul Laurențiu Nistor, a prezentat condițiile în care administrația județeană este dispusă să preia în proprietate și administrare Termocentrala Mintia. Facem precizarea că nici până azi, 17 martie 2021, Consiliul Județean Hunedoara nu a primit un răspuns ferm din partea Ministerului Energiei cu privire la acceptarea tuturor condițiilor în care instituția noastră este dispusă să preia acest obiectiv.

De asemenea, nici până astăzi nu au fost publicate normele pentru aplicarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 60/2019 care permite din punct de vedere legislativ preluarea fără datorii a Termocentralei Mintia, fapt care pune Consiliul Județean Hunedoara în imposibilitatea de a continua demersul început în ianuarie 2019.

- Advertisement -

Problema asigurării agentului termic în locuințele și instituțiile publice din municipiul Deva nu a fost generată de Consiliul Județean Hunedoara, ci de incompetența și neputința persoanelor din conducerea Complexului Energetic Hunedoara, fapt recunoscut, în sfârșit, și de primarul liberal al municipiului Deva, domnul Florin Oancea. Este vorba, domnule prefect, despre colegii dumneavoastră de partid.

Domnul prefect mai spune că susține demersurile primarului Florin Oancea în scopul revenirii la starea de normalitate în municipiul Deva. Îi solicităm respectuos să informeze întreaga populație a municipiului Deva și a județului Hunedoara, la ce demersuri se referă.

În același comunicat de presă, prefectul județului spune că „orice întârziere în luarea acestei hotărâri nu face decât să creeze și mai multe probleme, atât locuitorilor care ar trebui să beneficieze de apă caldă și căldură, cât și funcționării Complexului Energetic Hunedoara.” Domnule prefect, suntem de acord cu dumneavoastră, dar aceste aprecieri trebuie comunicate colegului dumneavoastră de partid, domnul ministru Virgil Popescu, cel în pixul căruia stă decizia transferului Termocentralei Mintia către Consiliul Județean Hunedoara. Ați greșit destinatarul.

În final, îi recomandăm domnului prefect să se detașeze de discursul demagogic al partidului din care face parte și să-și ia în serios rolul de reprezentant al Guvernului în teritoriu. În acest sens, îl invităm să facă demersurile necesare pe lângă Ministerul Energiei, chiar dacă domnul Ludovic Orban este de altă părere, pentru a salva împreună Termocentrala Mintia.

Biroul de presă

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img