spot_img
24.6 C
București
luni, iulie 4, 2022
AcasăALEGERI 2020Gâlceava liberalilor din Hunedoara care au lăsat peste 22.000 de oameni din...

Gâlceava liberalilor din Hunedoara care au lăsat peste 22.000 de oameni din Deva fără căldură și apă caldă ajunge la Ministrul Energiei

-

Primarul liber al Devei Nicolae Florin Oancea i-a trimis o scrisoare colegului său de partid, ministrul Energiei Virgil Popescu. Ieri Oancea a cerut și demisia conducerii CEH, pe care a acuzat-o de incompetență și rea-credință. Conducerea aparține tot PNL.

- Reclama -

„Către Ministerul Energiei

Domnului Ministru al Energiei, Virgil Popescu

Domnule Ministru,

Doresc să vă aduc la cunoștință situația deosebită cu care peste 22.000 de cetățeni ai Devei se confruntă: lipsa încălzirii și apei calde din apartamentele, creșele, grădinițele, școlile și instituțiile racordate la sistemul centralizat de distribuire a energiei termice.Energia termică în sistemul centralizat este (era) asigurată de Termocentrala Mintia.În luna februarie a.c., Termocentrala Mintia a funcționat doar 18 zile din 28 iar din data de 4 martie a.c. până în prezent, Termocentrala Mintia nu mai funcționează, din lipsă de cărbune.

După încetarea grevei minerilor din Valea Jiului și reluarea extracției de huilă, conducerea Complexului Energetic Hunedoara a luat decizia discreționară de a direcționa întreaga cantitate de cărbune extrasă zilnic spre Termocentrala Paroșeni, lăsând, astfel, Termocentrala Mintia fără niciun gram de cărbune și, în consecință, mai mult de o treime dintre locuitorii Devei fără încălzire și apă caldă, în condițiile în care temperaturile au coborât, frecvent, sub 0 grade C.Creșele, grădinițele și școlile au fost închise (elevii desfășoară cursurile doar online) iar în apartamente este frig.Menționez că Termocentrala Paroșeni nu produce agent termic secundar, ci doar energie electrică, deci confortul termic al locuitorilor Văii Jiului nu depinde de funcționarea Termocentralei Paroșeni.

Pe când căldura devenilor racordați la sistemul centralizat depinde total de funcționarea Termocentralei Mintia.De aceea vă rog, domnule Ministru, să dispuneți conducerii Complexului Energetic Hunedoara direcționarea întregii cantități de huilă extrasă zilnic din Valea Jiului către Termocentrala Mintia, pentru ca aceasta să își poată relua funcționarea.

Vă rog să ne ajutați să trecem peste această perioadă dificilă în care, pe lângă frigul din apartamente, lipsa apei calde în condiții de pandemie ne-a adus într-o situație inacceptabilă.Vă mulțumesc pentru înțelegere!Noi, devenii, așteptăm răspunsul dumneavoastră favorabil.

Cu deosebită stimă,Nicolae-Florin Oancea

Primarul Municipiului Deva”.

Circa 4.000 de apartamente din Deva, instituții, unității de învățământ au rămas fără apă caldă și căldură de la începutul lunii martie, după ce Termocentrala de la Mintia nu a mai primit cărbune din Valea Jiului.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...