spot_img
4.7 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeDecan al Școlii de Studii Internaționale din China: Washingtonul va continua să...

Decan al Școlii de Studii Internaționale din China: Washingtonul va continua să exploateze problema Taiwanului pentru provocări

-

Washingtonul va continua să exploateze problema Taiwanului pentru provocări, în ciuda întâlnirii de ieri dintre liderul chinez Xi Jinping și președintele american Joe Biden, care a avut loc pe insula indoneziană Bali, a declarat Jin Canrong, decan asociat al Școlii de Studii Internaționale de la Universitatea Renmin din China.

- Reclama -

„SUA vor continua să provoace China în chestiunea Taiwanului”, a declarat expertul chinez citat de Global Times în comentariile sale despre întâlnirea Xi-Biden.

„După alegerile de la jumătatea mandatului, republicanii sunt pregătiți să ia Camera, iar noul președinte al Camerei republicane va urma foarte probabil ceea ce [președintele democrat în funcție, Nancy] Pelosi a făcut pentru a vizita insula [în ciuda protestelor Beijingului]”, a spus el.

După cum a subliniat Jin Canrong, republicanii vor încerca să demonstreze că „îndrăznesc să fie duri împotriva Chinei”. Politicienii americani vor „forța în continuare Casa Albă să renunțe la ambiguitatea strategică în chestiunea Taiwanului”, a spus el.

Drept urmare, aceasta va aduce „o nouă rundă de impacturi grave asupra relațiilor dintre China și SUA”, a subliniat el.

Întâlnirea Xi-Biden a avut loc pe insula indoneziană Bali înaintea summitului Grupului G20 al economiilor de piață industrializate și majore emergente și a durat peste trei ore și jumătate. Xi i-a spus lui Biden că încercările separatiștilor de a obține independența Taiwanului au fost zadarnice. După cum a explicat Xi, menținerea status quo-ului în problema Taiwanului este un factor fundamental crucial pentru viitorul relațiilor China-SUA.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img