Darius Vâlcov face evaluarea miniștrilor din guvernul Grindeanu

0
167

Ministerul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat la B1 TVcă şi-a depus demisia în alb la partid când a preluat funcţia, precizările fiind făcute în contextul evaluării miniştrilor, făcută de un comitet al PSD din care fac parte, printre alţii, Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov.

„Nu depinde de mine ce se va întâmpla cu acest Guvern, inclusiv cu mine. Este o evaluare în curs care ar trebui să se termine în două săptămâni. Un comitet de la partid, în frunte cu preşedintele (n.r. Liviu Dragnea) face evaluarea. Darius Valcov este unul dintre cei care fac parte din comitet. (..) Evaluarea poate să însemne orice. Eu am demisia în alb din prima zi când am devenit ministru. Am depus-o la partid. Nu ştiu cine o ţine. Am scris-o. Este normal atunci când iei o funcţie publică, eu aşa am făcut de fiecare dată. Nu ştiu dacă există şi altele, eu mi-am dat-o că aşa mi s-a părut normal”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu la B1TV.

Întrebată fiind de dosarele în care este vizat fostul ministrul al Finanţelor, Olguţa Vasilescu a spus: „Aţi văzut o discuţie despre tablouri de milioane de euro care s-au dovedit a fi nişte litografii pe care aţi putea să le aveţi şi dvs în casă. Aţi văzut la mine patru infracţiuni de luare de mită, m-au plimbat în cătuşe, ce s-a dovedit? Că sunt nişte ziduri vopsite în oraş? Nu se pune problema să-l promovăm ministru, este o capacitate, a fost cel mai bun ministru de finanţe, a promovat cel mai bun cod fiscal, să zicem cel mai liberal.”

Întrebat ce ar face dacă după evaluarea miniştrilor i s-ar propune să fie prim-ministru al României, ministrul a declarat: „Nu mă interesează să fiu premier.”