EXCLUSIV/ PNȚCD la un pas de excludere din Partidul Popular European

0

Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD) ar urma să fie exclus din Partidul Popular European (PPE), au indicat surse politice pentru FLUX 24.

Joi are loc la Bruxelles o reuniune PPE, unde subiectul s-ar afla pe ordinea de zi.

În 1987, Corneliu Coposu a afiliat Partidul National Taranesc, aflat in clandestinitate, la Internationala Crestin Democrata (devenită mai apoi Partidul Popular European), adresand o cerere lui Jean-Marie Daillet, vicepresendintele organizatiei.

Excluderea PNȚCD din PPE s-a mai discutat dar s-a opus fostul lider Wilfried Martens.

Dl. Pavelescu, compune chiar in aceste zile prohodul PNTCD, pe care se pregateste cu inocenta totala, sa il anunte. Spun prohodul, deoarece PNTCD, daca nu participa la urmatorul ciclu electoral, adica alegeri, va fi radiat din registrul partidelor politice. Acesta nu este un zvon, de la ”aia rai, care au ceva cu dl. Pavelescu”, ci este o lege, clara, publicata in Monitorul Oficial (Legea 14/2003, art. 46, al. 1, lit. b). Chiar daca dl. Pavelescu spune ca nu este asa si ca va participa la alegerile urmatoare, este doar o noua poveste pe care o serveste unor creduli. PNTCD, NU mai are capacitatea sa stranga semnaturile necesare pentru a participa la alegeri si pentru a depune liste electorale, in cel putin 75% de circumscriptii electorale (tot conform legii!), iar aliante electorale cu 0% nu mai are cu cine sa faca (le-a incercat pe toate mai are doar PSD), scrie Radu Ghidău în Dreptatea, oficiosul PNȚCD.

Ultima bomboana, care desigur, este produsa, in conceptia d-lui Pavelescu, de cei care doresc raul PNTCD, va fi (in foarte scurt timp), excluderea PNTCD din PPE. Partidul romanesc, care a fost afiliat, de catre Corneliu Coposu, inca inainte de 1989, la structurile Crestin Democrate internationale, va fi dat afara din PPE, prin contributia directa a d-lui Pavelscu. Si acesta nu e zvon, e realitate, dl. Pavelescu se agita, chiar in aceste momente sa preintampine acest lucru! In final, am o intrebare, pe care o adresez atat celor care, mai cred in PNTCD cat si celor care sunt actualmente in diverse functii in PNTCD, va convine sa moara PNTCD?? Daca dispare PNTCD, vinovatul nu este doar dl. Pavelescu, ci si toti cei care acum tac si nu spun nimic. Este momentul ca dl. Pavelescu sa plece din fruntea PNTCD, iar acest lucru trebuie spus tare si raspicat de catre toti cei care cred ca PNTCD mai conteaza. Este absolut vital sa fie organizat un congres, de jos in sus, care sa duca la instaurarea normalitatii in PNTCD si sa il elibereze pe dl. Pavelescu din functia de Presedinte. Este ultimul vagon, al ultimului tren, care se apropie de halta finala, disparitia PNTCD!, mai scrie Ghidău.

Performanta absoluta a d-lui Pavelescu este insa participarea PNTCD la alegerile parlamentare din 2016, cand vorba Domniei Sale, PNTCD, s-a comportat bine, adica a facut economie, nu a cheltuit nici un leu, deoarece, pur si simplu nu a participat la alegeri, ci a stat acasa…numarand banii din vanzarea sediului istoric al PNTCD (oficial vandut pe 2 lei) si din transformarea partidului in crasma (la sediul PNTCD din Carol I acum functioneaza o crasma). Am uitat dl. Pavelescu are si merite, asigura finantarea partidului, prin activitatea de carciumarie, sediul devenind un loc de activitate alcoolica, deoarece in sediul PNTCD, functioneaza o crasma, care serveste alcool cetatenilor insetati, ca membrii…nu mai sunt…, mai scrie Dreptatea.