spot_img
28 C
București
sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăhighlightDan Voiculescu într-o carte scrisă în închisoare: „Corupţii să nu aibă dreptul...

Dan Voiculescu într-o carte scrisă în închisoare: „Corupţii să nu aibă dreptul la eliberare condiţionată“

-

„Considerăm că trebuie aduse modificările necesare legislaţiei pentru ca infracţiunile de corupţie să nu se bucure de prescriere, graţieri, reduceri ale termenelor de recluziune sau alte prevederi favorizante, mai ales atunci când pagubele nu au putut fi recuperate”, afirmă Dan Voiculescu într-o carte scrisă în închisoare.

- Reclama -

Dan Voiculescu (69 de ani) este unul dintre cei mai prolifici scriitori din puşcărie, a publicat 10 cărţi în 18 luni. În medie, a scris o carte în două luni. Politicianul este închis din 8 august 2014, la Penitenciarul Rahova, unde execută o condamnare de 10 ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de spălare de bani în dosarul „Privatizării Institutului de Cercetări Alimentare”, scrie adevarul.ro.

627x0Cea mai interesantă lucrare este „A patra cale”, apărută la Editura Bibliotheca din Târgovişte. „Toleranţă zero faţă de corupţie”, cere Dan Voiculescu:  „S-au prădat zeci de miliarde de euro în România din ’89 până în prezent şi aproape nimeni n-a fost pedepsit!”. Voiculescu arată că sunt necesare măsuri dure pentru gulerele albe găsite vinovate de justiţie. „Considerăm că trebuie aduse modificările necesare legislaţiei pentru ca infracţiunile de corupţie să nu se bucure de prescriere, graţieri, reduceri ale termenelor de recluziune sau alte prevederi favorizante, mai ales atunci când pagubele nu au putut fi recuperate”, mai spune autorul. Afirmaţia vine în condiţiile în care chiar el a tergiversat timp de şase ani judecarea dosarului ICA, una dintre acuzaţii ajungând chiar să se prescrie.

O altă idee la care face referire în cărţile sale este cea privind recuperarea prejudiciilor din dosarele de corupţie. „Noi considerăm că toate pagubele produse societăţii prin corupţie trebuie recuperate de la cei vinovaţi, că eforturile de la cei vinovaţi trebuie continuate şi intensificate, în limitele legii, pentru că doar convingerea că nu se vor putea bucura liniştiţi de roadele furtului lor îi va descuraja pe cei tentaţi de îmbogăţire prin corupţie”, arată afaceristul. Însă autorităţile române nu au reuşit să recupereze de la Dan Voiculescu decât 1%, din prejudiciul de 60 de milioane de euro din dosarul ICA. Concret, potrivit procurorilor, recuperarea prejudiciului în cazul său este blocată prin diverse chichiţe avocăţeşti, la cererea lui Dan Voiculescu, precizeaza adevarul.ro.

 

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...