spot_img
25.3 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăAnalizeDan Motreanu: Votul prin care Austria a blocat aderarea României la spaţiul...

Dan Motreanu: Votul prin care Austria a blocat aderarea României la spaţiul Schenegn este o nedreptate la adresa României şi o dovadă de ipocrizie

-

Europarlamentarul PNL Dan Motreanu afirmă că votul prin care Austria a blocat aderarea României la spaţiul Schengen reprezintă o „nedreptate” la adresa ţării noastre şi „o dovadă de ipocrizie”.

„Votul prin care Austria a blocat aderarea României la spaţiul Schenegn este o nedreptate la adresa României şi o dovadă de ipocrizie. Guvernul Austriei a susţinut că nu vrea extinderea spaţiului Schengen, pe motiv că nu ar fi eficient, dar a votat pentru admiterea Croaţiei. Este o decizie incorectă, o ticăloşie, care nu a avut la bază niciun argument logic, ci doar un pretext referitor la situaţia migraţiei ilegale. Românii merită să fie trataţi cu respect, la fel ca toţi cetăţenii Uniunii Europene”, a scris Motreanu, joi, pe Facebook.

- Advertisement -

El subliniază că prin această decizie ideea de solidaritate europeană primeşte o lovitură puternică.

„Este absolut incorectă invocarea de către Austria a faptului că în această ţară au intrat 100.000 de migranţi ilegali, deşi datele Frontex, agenţia europeană pentru protecţia frontierelor, arată că migranţii ilegali care ajung în Austria preferă alte rute decât cele prin România. Un număr mai mare de migranţi ilegali intră în Austria prin Croaţia, comparativ cu România”, a mai scris europarlamentarul PNL.

Motreanu precizează că România îndeplineşte, încă din 2011, condiţiile tehnice pentru aderarea la spaţiul Schengen.

„Guvernul Austriei ignoră, de asemenea, poziţia propriilor europarlamentari. Niciun europarlamentar din Austria nu s-a opus rezoluţiilor adoptate de PPE şi de Parlamentul European privind aderarea României la spaţiul Schengen. Pe 1 iunie anul acesta, delegaţia PNL, din care am făcut parte, a obţinut sprijinul Partidului Popular European pentru susţinerea aderării României la Spaţiul Schengen, acest lucru fiind menţionat explicit într-o Rezoluţie de poziţie. În luna octombrie, plenul Parlamentului European a adoptat o rezoluţie privind aderarea României la spaţiul Schengen. De asemenea, Comisia Europeană a invitat Consiliul să adopte deciziile care să permită României, Croaţiei şi Bulgariei să adere la spaţiul Schengen, având în vedere că toate condiţiile necesare pentru aplicarea acquis-ului Schengen sunt îndeplinite”, adaugă liberalul. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img