spot_img
0.5 C
București
luni, februarie 6, 2023
AcasăAnalizeCiolacu: Guvernul de dreapta din Austria a ales "să fie pe contrasens"

Ciolacu: Guvernul de dreapta din Austria a ales „să fie pe contrasens”

-

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că o majoritate covârşitoare a statelor membre ale Uniunii Europene a spus că România merită în Schengen, în schimb, guvernul de dreapta din Austria a ales „să fie pe contrasens”, afirmaţie făcută în contextul în care România şi Bulgaria nu au fost admise încă în spaţiul Schengen.

- Reclama -

„O majoritate covârşitoare a statelor membre ale Uniunii Europene a spus astăzi că România merită în Schengen! O majoritate covârşitoare a statelor UE a recunoscut eforturile incredibile ale României pentru îndeplinirea acestui obiectiv! Tuturor acestor prieteni adevăraţi ai ţării noastre le mulţumesc! Din păcate, în afara votului de conjunctură al Olandei – care a precizat că nu este contra României, guvernul de dreapta din Austria a ales astăzi să fie pe contrasens cu Uniunea Europeană”, a scris Ciolacu pe Facebook.

El a menţionat că „opoziţia nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin”.

„Unitatea şi stabilitatea europeană au primit astăzi o lovitură dură din partea unui stat care a ales ca, în vremuri grele, să-şi abandoneze camarazii europeni şi să servească – în schimb – intereselor Rusiei. Este clar că Austria s-a decuplat de Europa. Cu siguranţă, vor exista consecinţe pentru Austria în urma acestui vot absurd! Statele europene nu vor uita că decizia de astăzi a guvernului de dreapta austriac are efecte grave asupra viitorului european. România nu are nevoie de îngăduinţa Austriei! Noi vrem doar să fim trataţi corect, cu respectul cuvenit oricărui alt stat european”, a spus Ciolacu.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img