spot_img
14.1 C
București
miercuri, mai 29, 2024
AcasăActualitate"Austria ar trebui să plătească despăgubiri echivalente cu pierderile economiei românești de...

„Austria ar trebui să plătească despăgubiri echivalente cu pierderile economiei românești de 200 de milioane de euro pe lună”

-

Austria ar trebui să plătească despăgubiri echivalente cu pierderile economiei românești de 200 de milioane de euro pe lună”. Acest lucru a fost cerut joi de președintele Asociației pentru Energie Curată și Combaterea Schimbărilor Climatice, Răzvan Nicolescu. El s-a adresat în cadrul unei conferințe de presă a întreprinderilor mici și mijlocii de la București, scrie Vienna.at, citând Agerpres.

Fostul ministru al Energiei a criticat faptul că ”doi lideri din Austria, cancelarul și ministrul de interne, încearcă să ia ostatice toate valorile și principiile Uniunii Europene de la înființarea acesteia și să nu respecte nimic pentru că așa vor ei.

- Advertisement -

“Este, de asemenea, o chestiune de respect pentru 30 de milioane de cetățeni români și bulgari. Dar este o problemă economicăDacă nu suntem conștienți de ea, trebuie să mergem la toate punctele noastre de trecere a frontierei din VestAcolo să vedem camioanele care stau la coadă zile întregi pentru a trece punctele de control”, a spus Nicolescu.

Fiecare lună de întârziere a aderării țării sale la Schengen ar însemna o scădere a produsului intern brut de cel puțin 200 de milioane de euro. Totul, potrivit unei analize realizate de o firmă de consultanță, a declarat fostul ministru. 

- Advertisement -

“Dacă austriecii vor să-și exercite orgoliul politic asupra Uniunii Europene în legătură cu alegerile din ianuarie, cu alegerile regionale, dacă vor să folosească valorile Uniunii Europene în sensul că nu le respectă, atunci să dea acești bani”, a cerut Nicolescu. Pierderile ar afecta, de asemenea, multe companii cu capital mixt româno-austriac și chiar companii austriece care fac afaceri în România.

Președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii, Florin Jianu, a estimat costurile suplimentare în cazul unui refuz de aderare la Schengen. Aceasta e de cel puțin 200 de euro pe transport.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img