spot_img
19.3 C
București
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăAnalizeDan Mihalache vrea reintroducerea taxelor consulare pentru Diasporă: S-au desființat electoral

Dan Mihalache vrea reintroducerea taxelor consulare pentru Diasporă: S-au desființat electoral

-

Reintroducerea taxelor consulare pentru Diaspora, cerere a lui Dan Mihalache, ambasadorul României în Cipru, fost ambasador la Londra și fost consilier apropiat al lui Klaus Iohannis. Dan Mihalache vrea reintroducerea taxelor consulare pentru Diaspora, întrucât, consideră el, ar exista o discriminare faţă de românii din ţară, afirmă Gazeta Românească din Italia.

Mihalache a spus că decizia luată în 2016, de a se desfiinţa taxele consulare pentru românii din Diaspora, a fost una neinspirată şi „luată din considerente electorale”.

„Avem o chestiune cu care toată lumea e de acord că a fost o greşeală, dar din raţiuni de popularitate politică nimeni nu are curajul să o abordeze frontal. Este vorba despre desfiinţarea taxelor pentru serviciile consulare, care a avut loc undeva în 2016, când lumea era într-o anumită efervescenţă electorală. Au fost desfiinţate aceste taxe, statul a pierdut foarte mulţi bani.Eu vă dau exemplul misiunii diplomatice de la Londra, care avea în anul precedent încasări de 2,3 milioane de lire sterline din taxele consulare şi care în următorul an a avut doar 250.000 de lire sterline încasări, deci o pierdere de aproximativ 2 milioane de lire la nivelul strict alt serviciilor consulare prestate în Marea Britanie.Acest exemplu ne arată că, pe de o parte, s-au pierdut foarte mulţi bani, iar pe de altă parte, pretenţiile au rămas aceleaşi.S-a creat un dezechilibru între cetăţenii din diaspora – cei care nu plătesc pentru procuri, certificate etc şi cetăţenii din ţară, care plătesc aceste lucruri la notariatele de aici”, a spus Mihalache pentru PSNews.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...