spot_img
18.1 C
București
luni, octombrie 3, 2022
AcasăAnalizeFederația Industriilor Germane: Este posibil ca inflația să „avanseze la două cifre în...

Federația Industriilor Germane: Este posibil ca inflația să „avanseze la două cifre în lunile următoare”

-

Criza energetică și războiul din Ucraina lovesc în plin economia germană. În raportul său din septembrie, Banca Federală a Germaniei (Bundesbank) apreciază că recesiunea va continua, iar rata inflației ar putea ajunge în curând chiar la două cifre. Și Federația Industriilor Germane (BDI) anunță probabilitatea unei „recesiuni severe”.

În raportul său lunar actual, Bundesbank avertizează cu privire la o recesiune prelungită în Germania, vorbind despre „o scădere clară, amplă și de lungă durată a producției economice”.

Produsul Intern Brut (PIB) real este probabil să scadă moderat până la sfârșitul lunii septembrie și „să se micșoreze semnificativ” în cele două trimestre care urmează. 

În ultimele trei luni ale acestui an, producția economică ar urma să scadă considerabil, potrivit raportului lunar: „Acest scenariu e probabil să se aplice și pentru primul trimestru al anului viitor”. 

Potrivit Bundesbank, principalul motiv este situația extrem de tensionată în ceea ce privește aprovizionarea cu energie, din cauza războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

Și în noul raport trimestrial al Federației Industriilor Germane (BDI) se precizează că industria „este probabil să treacă printr-o recesiune severă, în următoarele câteva luni”. 

Situația aprovizionării cu gaze va rămâne „extrem de tensionată” în viitorul apropiat. Este posibil ca inflația să „avanseze la două cifre în lunile următoare”, se mai spune în raportul BDI.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...