Dan Andronic va fi audiat în Comisia SRI

0
79

Preşedintele Comisiei de control al SRI, Adrian Ţuţuianu, a afirmat marţi, la Parlament, că jurnalistul Dan Andronic va fi audiat săptămâna viitoare, în cadrul Comisiei, în legătură cu afirmaţiile pe care acesta le-a făcut cu privire la turul doi al alegerilor prezidenţiale din 2009. Ţuţuianu a ţinut să precizeze că o implicare a Serviciului Român de Informaţii şi a DNA în procesul electoral ar fi „foarte gravă” şi nu ar face altceva decât să submineze bazele democratice ale statului.

„După îndelungi consultări, am constatat cu toţii că nu avem în articolul publicat elemente suficiente care să ne contureze implicarea SRI în procesul electoral, dar am considerat că este util să îl invităm pe Dan Andronic în cursul săptămânii viitoare la audieri pentru a veni cu date şi informaţii precise. Vă precizez că noi vom verifica doar ceea ce are legătură cu SRI, dacă vor fi elemente care privesc activitatea altor instituţii, evident că este competenţa Parchetului de pe lângă ICCJ, şi nu comisiei noastre”, a completat preşedintele Comisiei de control al SRI.

Chestionat dacă se gândeşte să cheme la audieri şi alte persoane, Adrian Ţuţuianu a spus că această chestiune urmează să fie stabilită, în condiţiile în care, deocamdată, există „doar o  poveste ambalată frumos”.