spot_img
28 C
București
sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăAnalizeTrump: Rezolv problema Coreea de Nord și fără China

Trump: Rezolv problema Coreea de Nord și fără China

-

Președintele american Donald Trump a reafirmat marți că este pregătit ‘să rezolve problema’ nord-coreeană fără ajutorul Chinei, în contextul în care un port-avion american se îndreaptă spre Peninsula Coreeană, stârnind furia Phenianului, transmite AFP.

- Reclama -

„Coreea de Nord caută probleme. Dacă China se va decide să ajute, ar fi formidabil. Dacă nu, vom rezolva problema fără ei! SUA”, a scris Trump pe contul său personal de Twitter, la câteva zile după un summit cu omologul său chinez Xi Jinping.

Președintele american pare de asemenea să condiționeze negocierile comerciale între primele două puteri economice mondiale de chestiunea nord-coreeană: „I-am explicat președintelui chinez că un acord comercial cu SUA ar fi mai bun pentru ei dacă ar rezolva problema nord-coreeană!”.

Washingtonul a anunțat în week-end că portavionul USS Carl Vinson și navele sale de escortă se îndreaptă spre Peninsula Coreeană, deși inițial trebuiau să ajungă în Australia. Coreea de Nord a denunțat această desfășurare, spunând că este ‘lipsită de rațiune’ și declarându-se pregătită de ‘război’, într-un moment în care tensiunile sunt tot mai mari în regiune.

Donald Trump l-a primit joi și vineri pe Xi Kinping la reședința sa privată din Florida pentru o primă întâlnire plasată sub semnul cordialității. Încă dinainte de acest summit, Trump a anunțat, într-un interviu la 2 aprilie pentru Financial Times, că este pregătit ‘să rezolve’ singur problema nord-coreeană în cazul în care China ar tergiversa prea mult timp chestiunea.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...