O firmă nou înființată de către Virgil Lucian Constantin, directorul Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi „Turris” din Teleorman, a luat un contract în valoare de 23 de milioane lei de la Primăria Capitalei. Totul, în urma unei licitații cu un singur ofertant. Asociația de vânătoare a fost fondată în anul 1998 de actualul președinte al PSD, Liviu Dragnea. Din conducerea asociației face parte și Petre Pitiș, directorul general și președinte al firmei Tel Drum, controlată informal tot de către Liviu Dragnea, scrie România Liberă.

Primarul Gabriela Firea Pandele a decis la începutul lunii iulie 2016 ca Centrul de Protecție a Plantelor București să efectueze tratamentele de dezinsecție (combatere a țânțarilor) în parcurile și pe spațiile verzi administrate de municipalitate. Aparent fără nici o legătură, două luni mai târziu, Virgil Lucian Constantin înființa firma Fitodep Viridana SRL în localitatea Turnu Măgurele din Teleorman. După șase luni de la înființarea firmei, în februarie 2017, Centrul de Protecție a Plantelor București (CPPB) anunța public că vrea să cumpere, în baza unui contract cadru, produse agrochimice în valoare de 23 milioane lei, fără TVA, pentru dezinsecția și deratizarea spațiilor verzi din București.

- Reclama -

Conform Registrului Comerțului, firma Fitodep Viridana SRL a fost înființată în august 2016 de către Virgil Lucian Constantin și are ca domeniu principal de activitate comerțul cu ridicata al produselor chimice. Virgil Lucian Constantin, însă, nu pare să aibă nici o legătură cu produsele chimice. Decât dacă, eventual, ne referim la praf de pușcă. Pentru că acesta face parte din lumea bună a vânătorilor și pescarilor din Teleorman. Din informații publice, rezultă că afaceristul Virgil Lucian Constantin este unul dintre cei doi reprezentanți ai Asociației de Vânătoare și Pescuit Sportiv „Turris” din Teleorman.

Celălalt reprezentant al asociației este Petre Pitiș, director general și președinte al firmei Tel Drum. Încrengăturile afacerilor din jurul Tel Drum ajung până la Valentin Ștefan Dragnea, fiul șefului PSD Liviu Dragnea (dar și până la cel din urmă, prin apropiați). De exemplu, cumnatul lui Petre Pitiș, Dan Liviu Barcaru, i-a cesionat firmei S&P Investment Management SRL un procent din firma Interfrigo Logistic SRL. Societatea S&P Investment Management îi are ca asociați de Dragnea jr. și Ilie Liviu Dragne.