spot_img
5.9 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăExclusivCUM SE FURA LA CNANDR: Contract umflat cu 100%

CUM SE FURA LA CNANDR: Contract umflat cu 100%

-

Cum se fura la CNADNR?  Sa dam un exemplu clasic: asa zisele servicii de realizare a documentatiilor tehnice. Sa luam un caz in derulare. CNADNR a lansat procedura pentru a contracta servicii estimate până la 1,6 milioane euro, inclusiv TVA, de realizare a documentaţiei tehnice pentru exproprieri necesare construcţiei autostrăzii Sebeş – Turda, cu o lungime de 70 de kilometri şi o valoare totală a lucrărilor de execuţie de peste jumătate de miliard de euro.

Contractul vizează servicii pentru întocmirea documentaţiei tehnice în vederea dobândirii prin expropriere/ transfer a imobilelor necesare executării lucrărilor de construcţie ale autostrăzii Sebeş Turda, în localităţile Sebeş, Alba Iulia, Ciugud, Sîntimbru, Galda de Jos, Teiuş, Aiud, Rădeşti, Mirăslău şi Unirea (judeţul Alba), respectiv Moldoveneşti, Mihai Viteazu şi Călăraşi (judeţul Cluj).

- Advertisement -

Valoarea estimată a contractului este de 3,93 milioane lei, fără TVA. CNADNR poate opta insa ulterior pentru achiziţionarea unor servicii similare de 1,96 milioane lei, astfel încât valoarea totală a proiectului poate ajunge până la 5,9 milioane lei, fără TVA. Deci, practic, CNADNR „poate opta ulterior” sa creasca pretul de achizitie cu 100%. Acest lucru numai prin decizia sefilor de acolo. Suma de 5,9 milioane lei la care se adauga TVA va ajunge in final undeva spre 2 milioane de euro. Asta NUMAI pentru documentatia tehnica in vederea exproprierii.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img