spot_img
23.9 C
București
sâmbătă, iunie 3, 2023
AcasăAnalizeCum a băgat USR România în gaura PNRR cu costuri de 700...

Cum a băgat USR România în gaura PNRR cu costuri de 700 de milioane de euro

-

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat miercuri, în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News, că România poate pierde 700 de milioane de euro dacă nu implementează reformele la care le-a angajat prin PNRR, el menţionând că avem al doilea cel mai complex PNRR, după Spania, cu peste 500 de jaloane şi ţinte. Boloş a arătat că România are nevoie de infrastructură, în transport, educaţie şi sănătate şi are nevoie de bugete consistente pentru a recupera decalajele faţă de celelalte state membre.

- Reclama -

PNRR a fost negociat de fostul ministru USR Cristian Ghinea.

”În luna aceasta nu numai din PNRR ci şi din politica de coeziune, banii alocaţi în mod curent din fondurile UE, avem în lucru peste 700 de milioane de euro, pe care îi avem de accesat şi trimitem în mod curent documente la Comisia Europeană şi este o sumă constantă care vine lunar”, a spus ministrul Investiţiilor. 

Marcel Boloş a precizat că sancţiunile pe care le avem ca urmare a faptului că nu îndeplinim o reformă la care ne-am angajat, considerată strategică pentru România, cam acolo ajungem, ca şi cost, 700 de milioane de euro putem pierde dacă nu implementăm reformele la care ne-am angajat prin PNRR. Este o amendă cam usturătoare pentru România dar are consecinţe asupra unei părţi însemnate a populaţiei, dacă e să discutăm de reforme cu componentă socială, sau poate să afecteze siguranţa energetică, cea economică, inclusiv componenta de infrastructură”, a spus el. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img