spot_img
20.3 C
București
joi, septembrie 28, 2023
AcasăSpecialCulisele vizitei lui Tony Blair la București pentru care DNA îl acuză...

Culisele vizitei lui Tony Blair la București pentru care DNA îl acuză pe Ponta

-

Fostul premier britanic Tony Blair s-a aflat la Bucureşti în martie 2012, în calitate de speaker la conferinţa cu tema „Viitorul Europei în noua ordine globală”, organizată în 26 martie de Fundaţia Multimedia pentru Democraţie Locală. De altfel, presa relata la acel moment că directorul fundaţiei era Bogdan Teodorescu şi că evenimentul a fost organizat la puţin timp după ce acesta bătuse palma cu PSD pentru acordarea de consultanţă politică. Conform Registrului fundaţiilor, în prezent fundaţia îl are ca director pe Dan Sultănescu, scrie news.ro.

- Reclama -

Cu ocazia prezenţie la conferinţă, Blair a avut întrevederi la sediul PSD cu preşedintele de atunci al partidului Victor Ponta, iar la sediul Guvernului, cu premierul de atunci Mihai Răzvan Ungureanu.

La acel moment au existat numeroase relatări privind onorariile percepute de fostul premier Tony Blair, fiind considerat unul dintre cei mai mai scumpi speakeri din lume.

În iunie 2015 Telegraph scria că Blair acordă consultanţă României pentru înfiinţarea unei „delivery unit” în baza unui contract prin Banca Mondială în valoare de 1,1 milioane de lire, care expira în decembrie 2015.

Banca Mondială a precizat ca firma lui Blair a dovedit „o înţelegere clară a provocărilor privind implementarea proiectului” şi a oferit „cel mai competitiv preţ” dintre cele cinci oferte depuse.

O purtătoare de cuvânt a lui Blair a afirmat atunci că activitatea a fost „non profit”.

Fostul premier Victor Ponta s-a prezentat, marţi, la sediul DNA Ploieşti, unde a fost citat în calitate de suspect în acest dosar.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img