spot_img
18.5 C
București
sâmbătă, septembrie 30, 2023
AcasămareMRU, țintă în dosarul Ponta-Blair?

MRU, țintă în dosarul Ponta-Blair?

-

Actualul șef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, s-a întâlnit în calitate de premier în martie  2012 cu Tony Blair în timpul vizitei organizate de o fundație apropiată PSD, subiect care acum face obiectul unui dosar la DNA Ploiești în care Victor Ponta are calitatea de suspect.

- Reclama -

În ultimul timp s-a speculat în presă despre relația proastă între MRU și șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

De altfel, Kovesi a acuzat public SIE că nu transmite informații DNA.

În presă s-a mai speculat și despre relația rece între MRU și președintele Klaus Iohannis, spunându-se chiar că șeful statului i-a cerut demisia, informație neconfirmată oficial.

„Fostul premier britanic Tony Blair se află, luni, la București.  Programul lui cuprinde, printre altele, susținerea unui discurs în cadrul unei conferințe organizată de Fundația Multimedia pentru Democrație Locală (FDML) și Center for American Progress, la Universitatea Româno – Americană, din București. Tema de discuție este «Viitorul Europei în noua ordine globală». Blair s-a întâlnit și cu liderul PSD, Victor Ponta, cel care i-a lansat invitația de a veni la București”, anunța, la 26 martie 2012, site-ul Știrile TVR.

„Vizita fostului oficial britanic cuprinde mai multe etape. Anterior întâlnirii cu Ungureanu, Blair a trecut pe la sediul PSD, partid la invitația căruia se află în România”, precizau și cei de la B1 TV.

„L-am întrebat și pe Victor Ponta dacă PSD a contribuit în vreun fel la aducerea prestigiosului poilitician de stânga în România (…). Trebuie menționat, în acest punct, că FDML are legături strânse cu PSD. Fundația, spre exemplu, este cea care a creat Centrul de Studii și Cercetări Infopolitic (CSCI), care face sondaje de opinie pentru social-democrați. PSD nu este implicat în aducerea lui Blair la București și nici nu a contribuit financiar, a declarat pentru gândul Victor Ponta, care a explicat că el a fost invitat să țină un discurs datorită legăturii social-democrate dintre el și Tony Blair”, scria ziarul Gândul, în ediția din 25 martie 2012.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img