spot_img
4.2 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăExternePreședintele Ucrainiei ACUZĂ TRĂDAREA Occidentului

Președintele Ucrainiei ACUZĂ TRĂDAREA Occidentului

-

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat marți că a devenit tot mai dificil pentru Ucraina să-și asigure sprijinul Occidentului în lupta împotriva ‘agresiunii ruse’ și că o invazie la scară mare din Rusia nu poate fi exclusă, relatează Reuters.

- Reclama -

Comentariile sale subliniază preocupările Ucrainei în privința pierderii sprijinului în disputa cu Rusia privind anexarea Crimeii în 2014 și conflictul în curs dintre trupele ucrainene și separatiștii pro-ruși din regiunea Donbas.

Uniunea Europeană este divizată dacă să continue sau nu să mențină sancțiunile împotriva Rusiei care au afectat din punct de vedere economic ambele părți. Parlamentarii ucraineni și-au exprimat în trecut temerile că ascensiunea curentului populist în Europa și ieșirea Marii Britanii din UE ar putea duce la diminuarea sprijinului pentru Kiev.

‘Ucraina va continua să aibă nevoie de un puternic sprijin internațional în lupta împotriva agresiunii ruse’, a declarat Poroșenko în deschiderea sesiunii parlamentare din septembrie.

‘Dar asigurarea acestui sprijin devine tot mai dificilă pentru diplomații noștri din cauza obiectivelor diferite și a unor factori subiectivi’, a adăugat el.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img