Culisele șantajului Comisiei Europene la adresa Greciei cu excluderea din Schengen: MIGRANȚII

0
897

Comisia Europeană șantajează Grecia cu excluderea din Schengen cerând Atenei ca în primă fază să facă un centru de refugiați pentru aproape jumătate de milion de musulmani lângă Atena.

Belgia a cerut, la reuniunea de luni a miniștrilor de interne din statele Uniunii Europene, înființarea unei tabere de refugiați de mari dimensiuni în capitala Greciei, Atena, unde să poată fi găzduite între 300.000 și 400.000 de persoane, a indicat marți ministrul elen al imigrației, Yannis Mouzalas, prezent la întâlnirea de la Amsterdam.

Văzând însă că Grecia nu pare dornică că ia câteva suteva sute de mii de musulmani în primă fază, miercuri seară de la Bruxelles s-a anunțat că Grecia a ignorat „în mod grav” obligaţiile privind securizarea frontierelor şi riscă suspendarea din Spaţiul Schengen, potrivit unui proiect de raport elaborat de Comisia Europeană, informează BBC News online.

Ideea construirii unei astfel de tabere i-a aparținut ministrului belgian de interne, Jean Jambon, a declarat Mouzalas, într-un interviu acordat postului de televiziune SKAI TV.

În același interviu, Yannis Mouzalas a comentat pe marginea unui articol apărut marți în cotidianul Financial Times, în care se sugerează că UE ar trebui să ofere ștergerea datoriei Greciei în schimbul creării de tabere de refugiați pe teritoriul acestei țări. Oficialul elen a respins ideea, afirmând că ar fi scandalos pentru Grecia să devină locul de detenție și de exil al Europei în schimbul banilor.

Cheia pentru reducerea migrației spre Europa stă în acordul convenit de Uniunea Europeană cu Turcia, a subliniat Yannis Mouzalas.