spot_img
7.4 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăDezvaluiriFostul ofițer SRI care a dezvăluit acoperiți din Justiție, călcat de DNA

Fostul ofițer SRI care a dezvăluit acoperiți din Justiție, călcat de DNA

-

Procurorii DNA au efectuat, miercuri dimineata 27 ianuarie 2016, patru perchezitii domiciliare, intr-un dosar ce vizeaza posibila savarsire a unor infractiuni asimilate actelor de coruptie. Printre cei vizati de perchezitii se numara trei fosti ofiteri SRI. Iar printe cei trei, ar fi si Daniel Florea, adica fostul ofiter care in 2014 facea un denunt la DNA in care dezvaluia posibile fapte de coruptie comise de ofiteri SRI si numele unor procurori care ar fi de fapt ofiteri sub acoperire, scrie Lumea Justitiei.

Daniel Florea a formulat un denunt in 24 iunie 2014 la DNA, dezvaluind posibile fapte de coruptie comise de fostul sef al Directiei Judetene de Informatii Prahova, colonelul Marin Constantinescu. In denuntul lui Florea, denunt publicat de Robert Turcescu si prezentat de Lumeajustitiei.ro, sunt mentionate insa mai multe nume ale unor ofiteri SRI, inclusiv cel al generalului Florian Coldea, si se ofera detalii despre implicarea serviciilor in Justitie si existenta ofiterilor acoperiti in magistratura. De asemenea, in denuntul ofiterului Daniel Florea sunt amintite numele unor magistrati din Ploiesti:

- Advertisement -

procurorul Liviu Tudose, seful Parchetului Curtii de Apel Ploiesti

procurorul Negulescu Mircea de la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti

- Advertisement -

procurorul Aurelian Mihaila, adjunctul PCA Ploiesti

judecatorul Ionel Stanescu de la Sectia Comerciala si Contencios Administrativ si Fiscal a Curtii de Apel Ploiesti

judecatoarea Roxana Tudose viceperesedinta Curtii de Apel Ploiesti

judecatoarea Elisabeta Urlateanu de la Curtea de Apel Ploiesti

judecatorul Florentin Teisanu de la Curtea de Apel Ploiesti

Despre procurorii Liviu Tudose si Mircea Negulescu, ofiterul Daniel Florea precizeaza ca sunt in relatii extrem de apropiate cu SRI. Mai mult, despre Liviu Tudose Florea afirma ca stie cu siguranta ca a fost ofiter SRI, la fel si despre procurorul Mircea Negulescu.

Denuntul lui Daniel Florea a ajuns chiar la SRI, acolo unde a fost trimis de generalul Ion Alexandru, fostul sef al Sectiei Militare din DNA.

Pe de alta parte, in acelasi denunt apar si nume grele de politicieni, precum Roberta Anasatase, Mircea Cosma, Sebastian Ghita si Liviu Dragnea.

Iata cateva pasaje din denuntul si declaratia data la DNA de ofiterul SRI Daniel Florea:

In realitate, Marin Constantin se consultase cu Tudose Liviu, procurorul sef al PCA Ploiesti, care la randul sau se afla in relatii apropiate cu familia Cosma. La sfatul fostului ofiter acoperit al SRI, Tudose Liviu, col. Marin Constantin (ofiterul de legatura al primului) a hotarat cum sa transmita raspunsul”.

In relatia cu mine dl. Marin Constantin mi-a confirmat ca procurorul Tudose Liviu a fost ofiter acoperit al SRI recrutat de col. Paltanea Corneliu, fostul sef al unitatii SRI Prahova, iar dl. Marin l-a avut in legatura pe Tudose pana la momentul undeva in jurul anului 2002 cand ar fi fost scos din legatura dansului si nu mai stia daca mai era sau nu ofiter acoperit. Colonelul Marin Constantin a sustinut aceleasi lucruri si in fata unei comisii de verificare speciala a SRI, respectiv ca dl. Tudose Liviu a fost ofiter acoperit SRI si era legatura dumnealui”.

Profitand de o situatie inopinata m-am intalnit cu un procuror de la PCA Ploiesti, seara la dumnealui acasa, fara a avea asupra mea mijloace de inregistrare. Cu ocazia acestei intalniri procurorul in cauza mi-a spus ceea ce ma interesa pe mine, faptul ca ofiteri de la unitatea prahoveana SRI erau vazuti des la parchet in cladirea PCA Ploiesti, unul dintre ei, respectiv Valentin Teodorescu redactand pe calculatorul procurorului chiar adrese pe care parchetul le trimitea unitatii SRI si prin care solicitau date si informatii deja implementate in baza noastra de date. Procurorul pe al carui calculator se redactau adresele respective era chiar Negulescu Mircea”.

Intrebare procuror DNA: Cum ati ajuns in posesia informatiei ca procurorul Negulescu Mircea este informator SRI prin ofiterul de legatura col. Stefan Titus – seful sectorului apararaea constitutiei?

Raspuns: Noi aveam doua posibilitati de a fi contactati telefonic din afara instititutiei:

1.sa fii sunat prin centrala

2.de a fi contactat direct.

Din greseala procurorul Negulescu Mircea in loc sa-l sune pe Stefan Titus m-a sunat pe mine, s-a recomandat cine este si a inceput sa-mi spuna ceea ce trebuia sa-i spuna ofiterului de legatura, aspect pe care l-am raportat ierarhic unitatii. Pe de alta parte, Negulescu Mircea venea des la sediul DJI Prahova unde discuta numai cu col. Stefan T sau in lipsa acestuia cu o persoana anume desemnata mr.Neculaita Dragos.

Intrebare procuror DNA: De unde stiti ca Tudose Liviu este “informator” al SRI Prahova?

Raspuns: Si in cazul Negulescu Mircea si Tudose nu este vorba de informatori clasici care sunt platiti pentru activitatea depusa, insa ii vedeam cum veneau la ofiteri cu functii de conducere din DJI Prahova si atunci cand veneau, de exemplu Tudose discuta numai cu col. Marin Constantin venea si cu documente care nu erau trimise prin posta militara cum era normal, discutau 5 minute in birou dupa care ieseau afara si mai discutau 30 de minute. Iar col. Marin Constantin cand avea interesul imi dadea mie inregistrarile discutiei cu Tudose Liviu din biroul inregistrari pe care la randul meu le salvam in calculatorul de serviciu”.

Florea a dezvaluit la DNA posibile fapte de coruptie ale unor sefi din SRI. DNA a trimis denuntul la SRI

Asa cum mentionam mai sus, denuntul lui Daniel Florea a ajuns tocmai la SRI, unde a fost trimis de generalul Ion Alexandru, seful Sectiei Militare din cadrul DNA, in data de 4 iulie 2014, adica fix ziua in care ofiterul Daniel Florea a dat declaratia in fata procurorului DNA. Cu alte cuvinte, un ofiter SRI a reclamat posibile fapte de coruptie ale unor alti ofiteri SRI, iar denuntul sau de la DNA a ajuns chiar la SRI.

Iata adresa generalului Ion Alexandru, seful Sectiei Militare din DNA, catre SRI:

Catre Servicul Roman de Informatii,

Va trimitem alaturat, spre informare, denuntul formulat la data de 24.06.2014 (inregistrat sub nr. 83/P/2014 la Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari), de numitul FLOREA DANIEL, fiul lui…, domiciliat…, intrucat prin acuzatiile formulate face trimitere si la ofiteri din cadrul institutiei dumneavoastra.

In interesul solutionarii acestei cauze, va rugam sa ne precizati:

1.daca denuntatorul sus-mentionat este ofiter activ SRI si daca da, gradul si functia detinute;

2.daca datele si informatiile din cuprinsul denuntului au caracter clasificat sau nepublic, care anume si nivelul lor de clasificare;

3.daca pasajele citate de denuntator sunt corect redate si provin din documentele interne ale SRI;

4.daca denuntatorul, in virtutea atributiilor sau sarcinilor de serviciu aferente functiei sale, avea sau nu acces la aceste informatii;

5.daca institutia dumneavoastra a fost informata de catre denuntator cu privire la acuzatiile formulate impotriva colonelului Marin Constantin, inainte de a se adresa Directiei Nationale Anticoruptie;

6.orice alte date si informatii referitoae la aspectele prezentate de numitul FLOREA DANIEL in denuntul sau din 24.06.2014, necesare pentru stabilirea corecta si completa a situatiei de fapt.

Procuror militar sef Sectie

general maior Ion Alexandru”.

DENUNȚUL LUI DANIEL FLOREA

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img