spot_img
8 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasămediuVIDEO: Cetățenii unui oraș din județul Satu Mare amenință că se vor...

VIDEO: Cetățenii unui oraș din județul Satu Mare amenință că se vor opune prin violență creării unui centru pentru migranții musulmani

-

Primarul orașul Ardud din județul Satu Mare, Ovidiu Duma, a vorbit, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Talk B1” despre faptul că în oraș ar urma să fie instalată o tabară de refugiți, ceea ce a stârnit revolta localnicilor.

- Reclama -

Duma susține că decizia ca refugiații să fie cazați aici a fost luată fără informarea autorităților locale sau județene.

”Discuția a plecat de la o încercare de angajare a unor persoane de către o organizație care deține în localitate două locații. Cu acea ocazie, unul dintre angajați a întrebat ce urmează să se înființeze acolo și ce se va întâmpla. Aflând că urmează să vină imigranți, a înștiințat populația care a venit să ne aducă situația la cunoștință. Aseară s-au adunat în jur de 150 de persoane la căminul cultural. Am discutat cu călugărul iezuit care se ocupă de acest ONG. Am aflat că acum două luni au facut un proiect de finanțare europeană pe care se vede că l-au câștigat foarte rapid”, a explicat edilul.

„Nu am fost informați nici noi, nici autoritățile județene. Ieri am luat legătura cu poliția, cu domnul prefect, nimeni nu avea cunoștință de acest proiect. Chiar m-au asigurat să stau liniștit pentru că, în general, în județul Satu Mare nu va veni niciun imigrant, ceea ce s-a dovedit a nu fi adevărat, din păcate, și s-a confirmat ce au spus cetățenii. Sunt două locații, unde până au fost cazați copii ai străzii, copii orfani. De doi ani, cele două locații, care pot adăposti câteva zeci de persoane, au rămas nefolosite”, a mai spus primarul.

”Este ca și cum în casa ta ar veni un musafir nedorit, ar intra pe ușa din dos, s-ar instala la tine în casă și nu ar mai dori să plece și ar trebui tu să suporți restul regulilor. Preotul a recunosct că a greșit din acest punct de vedere, că nu a informat populația, nici autoritățile. În urma discuțiilor cu preotul, am cerut la modul foarte ferm să se gândească și să aleagă o alta locație în cadrul acestui proiect pe care l-a întocmit. Părintele a promis că va face demersurile necesare pentru a schimba locația și a ne asculta nouă, cetățenilor din Ardud, aceasta solicitare”, a declarat Ovidiu Duma.

Precizările primarului au venit în contextul în care oamenii amenință că se vor opune chiar și prin violență stabilirii refugiaților în orașul lor.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img