spot_img
16.8 C
București
marți, mai 30, 2023
AcasăBasarabiaCriză politică la Chişinău/ Fostul premier, Vlad Filat, reținut pentru 72 de...

Criză politică la Chişinău/ Fostul premier, Vlad Filat, reținut pentru 72 de ore

-

Fostul premier al Republicii Moldova, liberal-democratul Vlad Filat, a rămas joi fără imunitate parlamentară. El este suspectat de fapte de corupţie. Cu votul a 79 de deputaţi, imunitatea sa parlamentară a fost retrasă, transmite RFI.

- Reclama -

Vlad Filat a declarat joi în plenul Parlamentului de la Chişinău că este pregătit pentru un asemenea scenariu şi că-şi va demonstra nevinovăţia.

„Sistemul este putred şi sub controlul lui Vlad Plahotniuc, vicepreşedinte PD. Cât va fi în viaţa publică, Republica Moldova nu are viitor”, susţine Filat.

La începutul şedinţei de joi a Legislativului, procurorul general, Corneliu Gurin, a cerut ridicarea imunităţii deputatului Vlad Filat, declarând că sunt probe care demonstrează implicarea politicianului în frauda bancară din Republica Moldova.

„Vin cu o solicitare care nu a mai fost în istoria Republicii Moldova, privind punerea în învinuire a deputatului PLDM, Vladimir Filat. Avem probe concludente despre implicarea lui Filat în comiterea fraudelor de la Banca de Economii, prejudiciul fiind estimat la sute de milioane de euro. Este o crimă deosebit de gravă, fiind implicat şi în distrugerea probelor”, spune procurorul general, Corneliu Gurin.

Totodată, liderul PLDM este învinuit că în perioada în care a îndeplinit funcţia de premier, a primit zeci de milioane de dolari de la directorul companiei Dufremol, Ilan Shor.

UPDATE/Șeful Centrului Național Anticorupție, însoțit de câțiva ofițeri CNA, au intrat în clădirea Parlamentului. Toți deputații din fracțiunea PLDM și premierul Valeriu Streleț, se află pe holurile Parlamentului.O mașină CNA a fost parcată la ieșirea din Parlament, mașina a fost înconjurată de ofițeri CNA, transmite deschide.md.Lângă Parlament a fost adusă și mașina, cu care se presupune că Vlad Filat va fi Transportat la izolatorul de detenție preventivă CNA.

17.30: Vlad Filat a fost adus la sediul Centrului Național Anticorupție.

17.46: Reuters anunță că fostul premier a fost reținut pentru 72 de ore.

18.00: Premierul moldovean va face o declarație de presa.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img