EXCLUSIV/ VIDEO EXPLOZIV/ Șeful Cancelariei prezidențiale alături de amicul ideologului Kremlinului

0
2055

Șeful Cancelariei Prezidențiale, Dan Mihalache, s-a afișat oficial marți alături de un personaj care a apărut în urmă cu câteva luni pe lista de apropiați ai ideologului Kremlinului, Alekandr Dughin, după ce un grup de hackeri ucrainieni au devoalat conversațiile  de pe e-mail ale ideologului „Noii Rusii” cu susținătorii din România.

MIHALACEE1Lista a fost denumită Prietenii Rusiei din România.

Este vorba de Ilie Bădescu, un sociolog, directorul Institutului de Sociologie al Academiei Române, care e considerat ideologul al noii Mișcări Legionare.

Mihalache a fost invitat special la o lansare de carte organizată de Bădescu.

Bădescu a și recunoscut public legăturile cu Dughin.

„Normal ca m-am intalnit cu Dughin, pentru ca eu i-am scris postfata cartii, ‘Geopolitica Rusiei’. E publica, o puteti gasi. Dar restul este o inventie”, a declarat Badescu după ce numele său a apărut pe lista lui Dughin.

La începutul anilor 90, Bădescu a fost considerat ideologul mișcării de extremă dreaptă.

A fost cel a realizat programul politic al Mișcării pentru România al lui Marian Munteanu, formațiune care era susținută de fostul director al SRI, Virgil Măgureanu.

Bădescu a avut relații și cu Horia Sima, șeful mișcării legionare, prezentând public în urmă cu mai mulți ani un document primit de la acesta.

Horia-Sima-si-alti-legionari-1993-o-amintire-de-la-Majadahonda-Mota-si-Marin-Ziaristi-OnlineLa lansarea de carte au mai participat: Codrin Scutaru, fost secretar în Ministerul Muncii din partea PC și un istoric cunoscut ca pro Rusia, Iulian Stănescu, apropiat de PNL.