spot_img
0.8 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăDezvaluiriCozmin Gușă: Unii procurori s-au îndrăgostit, alții au executat comenzi de la...

Cozmin Gușă: Unii procurori s-au îndrăgostit, alții au executat comenzi de la SRI. În schimbul parteneriatului strategic pe care l-am apărat, n-am primit nici măcar intrarea fără vize în SUA

-

- Reclama -

În România s-a instituit un climat de minciună și răzbunare care nu pot duce la nimic bun, este de părere Cozmin Gușă. Consultantul politic a explicat, la Realitatea TV, raportul politic-justiție de după 1989.

- Reclama -

”Așa cum se vad lucrurile astăzi nu se poate ajunge intr-un loc mai bun dat cel in care suntem azi, ci într-unul mai prott poziționat din punct de vedere al administrarii statului român”, este de părere Cozmin Gușă.

- Advertisement -

În opinia sa, nu s-a vorbit destul de coerent despre Justiția românească niciodată după 1989. Mai degrabă s-a mimat mereu o reformă care nu a fost niciodată una clară; au fost doar pretexte în urma anunțării așa-zisei reforme din Justiție ca să se rezolve treburi personale sau de grup.

Justitia, punctează Cozmin Gușă, este asociată cu frica, pentru că poate aduce pușcărie, pedepse, sau iertări inopinate de anumite lucruri reprobabile.

- Advertisement -

Consultantul politic subliniază că după 1989 Justitia nu a făcut niciodată eforturi să caute vinovați pentru ceea ce s-a întâmplat înainte de Revoluție.

Astfel, explică Gușă, s-a instituit un climat de minciună și de răzbunare.

”Minciuna unora care au făcut capete de acuzare false mai mereu și răzbunarea altora. Clasa politică și-a numit mereu reprezentanți în Justiție. Justiția nu a fost niciodată independentă”, a mai precizat consultantul politic.

Scenariul din acest an este oarecum identic. Acum, afirmă Cozmin Gușă, este vorba tot despre minciună și despre răzbunare. ”Ce să credem? Că justiția din ultimii ani nu a avut excese, procurori răzbunători care au acționat selectiv ca să-i răzbune pe cei care erau ai regimului?”.

Astăzi, avem o majoritate parlamentară care joacă un teatru susținut mediatic, precizează consultantul politic, explicând că aceștia se victimizează și încearcă să convingă opinia publică de faptul că ei sunt în regulă și că trebuie să recurgă la forțări ale actului de justiție.

”Nimeni, în acest moment, nu dorește să ajungă la adevărul întâmplărilor. Dacă ar dori vreo tabără să ajungă, s-ar spune că in ultima vreme persoane din interiorul sistemului de justitie au actionat in baza unui mandat ilegitim ai puternicilor vremii. Cine au fost ei? Or, asta nu se face. Nu poți culpabiliza o clasă politică fără să faci curățenie în sistemul de justiție din România”, a afirmat Cozmin Gușă.

Minciuna și răzbunarea, însă, nu ne duc spre mai bine, subliniază consultantul politic:

Ceea ce vedem astăzi sunt în mare parte acte de oameni politici iresponsbili, consideră Gușă.

”Suntem o țară de vinovați”, evidențiază consultantul politic.

Pe de o parte, conducătorii sunt vinovați în fel și chip,”în urma devalizării bugetelor locale, naționale, și nu dau socoteală pentru asta”.

În opinia sa, ne aflăm într-un nou episod de rupere a ritmului în România, similar celui din 1989, care poate fi corect sau nu. ”Lipsa de sinceritate sau instinctul de conservare nu pot duce la lucruri clare, care să dea credibilitate externă”, a precizat consultantul politic.

Au greșit și procurorii, spune Gușă. ”Unii s-au îndrăgostit, alții au executat comenzi de la SRI în jos. Dacă scopul este o salvare personală, nu accept aceste demersuri lacrimogene care nu servesc la nimic și această victimizare a tuturor”, a menționat acesta.

Consultantul politic este de părere că ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, ”suferă de aceeași boală” ca politicienii români care nu vor să-și recunoască propria vinovăție.

”Din pricina trecutului, lasă loc unora ca Dragnea să poată să comenteze să nu ne mai impiedicăm în Ambasade. În schimbul parteneriatului strategic pe care l-am apărat, n-am primit nici măcar intrarea fără vize în SUA, în condițiile în care alte state mult mai puțin fidele poltiicii americane au avut acest privilegiu. Klemm să ne explice în fel Gittenstein a acționat legitim în cazul Fondului Proprietatea”, a spus Gușă.

Discursul de victimizare al politicienilor – ”balaurilor politicii”, după cum îi numește consultantul politic – atunci când ajungem să vorbim de copilul lor este gol de conținut, consideră acesta.

”Cum să nu-i amestecăm noi copiii lor când ei înșiși si i-au amestecat în politica economică murdară a companiilor de stat și apoi vin să se victimizeze?! Acești copii, ai lor – de la Dragnea în jos – i-au introdus în jocuri murdare în legătură cu facilități de la statul român”, a explicat Cozmin Gușă.

”E prea multă minciună, sunt prea multe interese în viața politică românească. Eu nu am văzut la alte state partenere, cel puțin din blocul euroatlantic, o grijă atât de mare pentru capitalul românesc. Aș vrea să văd demersuri prin care se investește cu profit pe piața românească pentru cetățeanul român și abia apoi să vină cu lecții de moralitate. În czul balaurilor – să-și facă un proces de conștiință, să recunoască că au greșit când și-au introdus copiii în aemenea jocuri murdare și apoi să vină să ne cerșească mila. Altfel, nu pot vedea decât ziduri politice”, a mai afirmat consultantul politic.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img