spot_img
1.3 C
București
joi, martie 30, 2023
AcasăAnalizeCOVID-19 a provocat moartea unui bărbat în Serbia cu 10 zile înainte...

COVID-19 a provocat moartea unui bărbat în Serbia cu 10 zile înainte ca primul deces asociat coronavirusului din Europa să fie raportat

-

COVID-19 a provocat moartea unui bărbat în Serbia în februarie anul trecut, cu 10 zile înainte ca primul deces asociat coronavirusului din Europa să fie raportat de Franţa, potrivit unui studiu realizat de cercetători din Belgrad, relatează, marţi, Reuters, preluat de Agerpres.

- Reclama -

Un muncitor în construcţii în vârstă de 56 de ani din Belgrad, care nu a călătorit în afara ţării, a fost internat pe 5 februarie 2020 în spital cu febră, tuse şi dificultăţi de respiraţie. El a murit câteva ore mai târziu şi o autopsie a arătat că decesul s-a produs din cauza pneumoniei.

Câteva luni mai târziu, oamenii de ştiinţă de la Institutul pentru Medicină Legală din cadrul Facultăţii de Medicină din Belgrad au găsit dovezi că bărbatul a murit din cauza COVID-19.

Medicul legist Milenko Bogdanovic a declarat că un studiu realizat de 12 experţi, publicat în revista „Frontiers in Medicine” săptămâna trecută, a sugerat că boala COVID-19 era prezentă în Europa cu mult înainte decât s-a crezut.

„COVID-19 a fost probabil cauza mult raportatei pneumonii de origine necunoscută din ianuarie şi februarie 2020”, au scris oamenii de ştiinţă care au realizat studiul.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img