spot_img
26 C
București
joi, mai 26, 2022
AcasăActualitateCortul Capitalei culturale europene - Sibiu 2007 de un milion de euro aruncat...

Cortul Capitalei culturale europene – Sibiu 2007 de un milion de euro aruncat la fiare vechi

-

Închiriat cu aproape un milion de euro și amplasat pe Cazarma 90, cortul de evenimente care a fost mai apoi donat orașului de către proprietari urmează să fie casat. De 14 ani structura care poate acoperi aproximativ 2.700 de mp a stat nefolosită într-o hală de la marginea orașului deoarece costurile de montaj erau foarte ridicate, scrie Turnul Sfatului din Sibiu.

Pavilionul 2007, după cum a primit denumirea structura amplasată pe Cazarma 90, a fost folosit din martie 2007. 940.000 de euro, cu TVA, este suma plătită pentru închirierea acestui cort firmei Bento’s Event Tent, din Germania, care, la finalul contractului, l-a donat Sibiului: costurile de demontare și transport erau prea mari.

În vara lui 2008, cortul a fost demontat și depozitat într-o hală a Casei de cultură a municipiului. De atunci, n-a mai fost folosit. ”Casa de Cultură a Municipiului Sibiu ne aduce la cunoştinţă faptul că nu există o firmă specializată, la nivel naţional, care să realizeze montarea cortului multifuncţional cu accesorii (în prezent fiind depozitat) şi sunt necesare costuri foarte mari pentru reparaţii; accesoriile sunt inutilizabile datorită vechimii, iar pilonii şi stâlpii de susţinere prezintă fisuri la suduri”, se arată într-un raport elaborat de Primăria Sibiu pentru aprobarea casării acestui obiectiv.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...